ÜMİT UYSAL NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR BİLEN VAR MI?

Abone Ol

Antalya’nın başta olmak üzere Muratpaşa’nın onca konuşulacak meselesi varken, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal her gün yeni bir aksiyon ile gündeme gelmeye çalışıyor. Bir bakıyorsunuz CHP Genel Başkanlığı için hakkında yapılan kampanyaya, “BİLGİM VAR TEŞVİKİM YOK” diyor. Sonra zorlayınca “BEN GÖREVE HAZIRIM” diye adaylık açıklaması yapıyor.

“Komşularım” diye hitap ettiği Muratpaşalıların sokaklarındaki çöpleri almaktan aciz duruma geliyor, “YAŞANABİLİR BİR MURATPAŞA” vadediyor. Yetmiyor Demokrat Parti’nin İl Kongresi’ne katılıp ev sahibi olarak kısa bir selamlama yapması beklenirken ülke meseleleriyle ilgili CHP Genel Başkanı edasıyla konuşma yapıyor.

Bu mevzulara gelmeden önce temmuz ayında  “Anayasa’mızdan doğan hakkımızı kullanıyor, Bambus Koyu’nu yeniden halkımızın kullanımına açmak için bugün itibarıyla el koyuyoruz çöküyoruz” dedi.

Hatta öyle bir iş yapmaya kalkıştı ki 15 Temmuz Kalkışma Girişimi’nin yıl dönümde BAMBUS’u açacağını pankartlarla komşularına duyurdu. Ama yapa yapa bir plastik platform yapmak zorunda kaldı. Açılış maçılış hikâyede kaldı!

Tüzük Kurultayı’na katılıp orada Muratpaşa logolu nar sularını dağıttı. Amma tüm ısrarıma rağmen kimin parasıyla böyle bir gösteriş yaptı hala açıklamadı, açıklayamadı. Varsa faturaları ibraz etsin bakalım. Kendi mi dağıtmış, sponsor mu bulmuş yoksa belediye bütçesinden mi?

Konuma gelecek olursam Başkan Uysal dün plajlarla ilgili enteresan bir açıklama daha yaptı: İnciraltı, Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı, Mobil, Konserve ve Erenkuş ve Bambusla alakalı…

Bu plajların tekrar belediye tahsisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurduklarını belirten Uysal, plajların, butik otelciliğin değer kazanmasında da önemli paya sahip olduğunu vurgulamış.

Bu satırlara dikkat! Bambus Plajı'nın da tahsisini istediklerini belirten Uysal, "Plajlarımızı yıllardır insanlarımız kullanıyor. Açıkça ifade ediyorum, millet menfaatine aykırı, lüzumsuz işlere kimse yeltenmesin. Boşuna tatlı ekmeğimizi acı etmeyelim" demişşşş!

Burası da çok önemli; Uysal, “Komisyon çok açık bir tercih yapacaktır. Halk yıllardır bu plajları kullanıyor. Tavsiyem, milletin elindeki plajları almayı kimse aklından geçirmesin. Kamu kurumlarının, milletin kıyı kullanımına karşı mücadele eder hale gelmemesini diliyoruz" diye konuşmuşşşş.

Tabi bu cümleleri kurmadan önce komisyon başkanı dahil tüm üyelerin isimlerini de vermiş. Daha ortada henüz yapılmış aksi bir tahsis falan yok ha. Süreleri bitmiş yenileme istemişler. Hepsi bu.

Ama NİYETİ HALİS DEĞİL anlaşılan Başkan Uysal’ın. Nereden mi çıkardım bunu? Açıklayayım. Ümit Uysal 2014 yılında Belediye Başkanı seçildi. O yıllarda BAMBUS PLAJI mahkemelik olmuş ve kapatılmıştı. Bunun için denizden vinç yardımıyla iş makineleri bile indirilmişti yıkım için.

Kapalı plaj epey tartışıldı. 3 yıl sonra yani 2017-2019 yılları arasında Başkan Uysal ve ekibi tarafından BAMBUSA EL KONULMUŞTU. Çelik profiller serilmiş ve o canım plaja variller içinde BETON DÖKÜLMÜŞTÜ. Hem de Dünya Çevre Günü’nde!

Hak sahipleri tarafından yani belediye dışındaki hissedarlar tarafından yapılan başvurular sonucu BAMBUS PLAJI’nı Muratpaşa tahliye etmişti. Ancak geriye FALEZLERDE AÇTIĞI OYUK ve DÖKTÜĞÜ BETONLARI bırakarak! İşte bu yüzden niyetini halis görmüyorum!

Hadi bunu geçtik. Başka bir devlet kurumuna dahi tahsise tahammülü yok ki bunu da “LÜZUMSUZLUK” olarak görmüş. “TATLI EKMEĞİMİZİ ACI ETMEYELİM” ifadesi ne demek? Yahu burası senin babanın şirketi mi? Kimin malını kimden alınıyor ve şahsa veriliyormuş, elinden paraların gitmiş gibi açıklama yapıyorsun?

Kimsenin, kimsenin ekmeğiyle falan oynadığı yok. Senin koltuğun daha en az 4 sene senin. Ama yok sen TEHDİT DİLİNE alıştın ya ÖN ALMAK için bu açıklamayı yapmışsın besbelli!

Sen önce falezleri katleden oteller için gereğini yap sonra ‘SENİN İŞİN GOLEY!’

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }