Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde sabah saatlerinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Türkiye'yi yasa boğan zincirleme kaza ile ilgi Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz son durumu Lider Haber canlı yayınında Murat Er’e aktardı.

Olay ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yaşar Karadeniz, “Öncelikle başımız sağ olsun. Bildiğiniz gibi bu sabah Sakarya’da Kuzey Marmara Otoyolunda meydana gelen kazada10 vatandaşımız hayatını kaybetti. 59 vatandaşımız da yaralandı. Yaralıların tedavisi değişik hastanelerde devam ediyor. Bu arada bunlardan üç tanesi bugün ameliyata alındı. Tedavi süreçleri devam ediyor. Yol trafiğe açılmış durumda. Oradaki tüm araçlar kaldırıldı ve şu anda Cumhuriyet Başsavcılığımızın nezaretinde soruşturma devam ediyor. Aynı zamanda yaralıların tedavi süreci devam ediyor” dedi.

“KONUYU HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ”

Çankırı’da 3.5 büyüklüğünde deprem Çankırı’da 3.5 büyüklüğünde deprem

Kazanın nedeni ile ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Karadeniz,  “Şimdi tabii ki hava şartları sebep olabilir ama sisli havalarda eğer hızımızı sisli görüşme mesafesine göre ayarlarsak aracımızı görünür halde sis lambalarını açık tutarsak hızımızı takip mesafemizi ona göre tutarsak bu anlamda hava koşullarıyla belki sürücü koşulları birlikte değerlendirmek doğru olur kanaatindeyim. Tabii ki sizin de dediğiniz gibi zaten olay yerine Cumhuriyet Başsavcımız Osman Köse gelerek oradaki çalışmaları tespitleri takip etti. Hem onların hem de İl Jandarma Komutanlığına bağlı olay yeri inceleme ekipleri incelediler. Oradaki tüm kaza alanını onların tespitlerine göre, eldeki verilere göre değerlendireceklerdir. Konuyu hassasiyetle takip ediyoruz” diye konuştu.

“İKİ AĞIR YARALI VAR”

Yaralıların son durumunu aktaran Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz “Tabii ki onun için henüz bir şey söylemek için erken ama durumu kritik olan sanırım iki vatandaşımız var. İnşallah onlarda hayata tutunurlar  bir sıkıntı olmaz. Bu sayı artmaz temennimiz o” ifadelerini kullandı.

Editör: Emre Gündoğdu