Okulların 9 Eylül'de açılmasıyla birlikte, velilerin kırtasiye ürünleri için hazırlık yapma telaşı içinde olduğunu belirten Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak, ilk kez okula başlayacak öğrenciler için çanta, defter, kalem, silgi, tıraş, kalemlik gibi ürünler eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi.

Kooperatiflere 13,6 milyon TL'lik destek Kooperatiflere 13,6 milyon TL'lik destek

Bayrak, “Çanta, defter, boya, yapıştırıcı, makas gibi ürünler okula başlama sürecinde mutlaka bulunması gereken malzemeler. Ortalama olarak çanta dahil bu ürünlerin maliyeti bin 500 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor” ifadelerine yer verdi.


KIRTASİYE KIRTASİYEDEN ALINIR
Zincir marketlerde ve kırtasiye dışındaki alanlarda kırtasiye ürünlerinin satılmasına tepki gösteren Bayrak, “Kırtasiye ürünleri, esnaflar tarafından düzenli olarak denetleniyor ve sağlıklı ürünler sunuluyor. Ancak, marketlerde ve pazar yerlerinde satılan ürünler için aynı güvenceyi veremeyiz. Bu nedenle, velilerin kırtasiye alışverişlerini güvenilir esnaflardan yapmaları önemlidir" şeklinde konuştu. Denetimlerin ve kalite kontrolünün bakanlık tarafından yapıldığını ve Antalya’daki tüm kırtasiyelerin yüzde 100 sağlıklı ürünler sunduğunun altını çizen Bayrak, velilere, ürün satın alırken uluslararası denetim belgeleri ve C belgesi gibi sertifikalara dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu. 


SAHTE ÜRÜN UYARISI
Sahte ürünlerle ilgili velilere uyarıda bulunan Bayrak, “Kırtasiyelerden alışveriş yaptıklarında velilerimiz çocuklarına rahat bir şekilde kullandırabilirler. Gözleri arkada kalmadan okullarına yollayabilirler. Çünkü ürünlerimizin hepsi denetlenmiş, kontrol edilmiş ürünler. Hiçbir sıkıntılı ürün yok. Ama biz bunu diğer senede bir ay kırtasiye satan ulusal ve yerel zincir mağazalar işte merdiven altı tabir ettiğimiz spotçular da işte pazar yerlerinde satılanlar da bu denetimin olmadığını biliyoruz. Sahte ürünlerin oldukça fazla olduğunu biliyoruz. O yüzden o işletmelerden alınan kırtasiye ürünlerine kefil olamıyoruz. Ama kırtasiyelerdekilerin hepsine kefiliz” dedi. 


ESNAF YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR
Kırtasiyecilerin tüm hazırlıklarını tamamladığını ve eksik malzeme bulunmadığını kaydeden Bayrak, “Biz zaten okulların kapanmasından itibaren okulların açılacağı Eylül ayına kadar hazırlıklarımızı yapıp raflarımızı hazırlıyoruz. Hiçbir şekilde eksik malımız, Hepsi tam takır bekliyor. Bunda bir sıkıntımız yok. Yoğunluk tabii vatandaşın bu süreçte alım şeyine bağlı. Bazı öğretmenler birinci sınıflar genelde 1-2-3-4 liste şeklinde çıkıyor. Ortaokullarda bu öğretmen derse girdikçe verildiği için 1-2 hafta sürüyor. Biz hazırız. Kırtasiyecilerimizin hepsi hazır” diye konuştu.

Editör: Özge Toptaş