Asayiş

Yalova'da 4,1 büyüklüğünde deprem

İstanbul ve çevre illerde hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, 4,1 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Yalova Çınarcık olduğunu açıkladı.

Abone Ol

MERKEZ ÜSSÜ YALOVA

AFAD, 4,1 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Yalova Çınarcık olduğunu açıkladı.

DERİNLİK 11 KİLOMETRE

Saat 23.53'de meydana gelen sarsıntı, yerin 11 kilometre altında oluştu.

BAKAN YERLİKAYA: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Marmara Denizi #Yalova #Çınarcık açıklarında 4,1 büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

#DEPREM
Büyüklük:4.1 (Mw)
Yer:Marmara Denizi - [08.52 km] Çınarcık (Yalova)
Tarih:2023-12-17
Saat:23:53:52 TSİ
Enlem:40.72167 N
Boylam:29.09944 E
Derinlik:11.18 km
Detay:https://t.co/0FNKj0qUep@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi

— AFAD Deprem (@DepremDairesi) December 17, 2023

Vali Gül: Olumsuz ihbar yok

İstanbul Valisi Davut Gül, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun. İlimizde de hissedilen depremle ilgili 112’ye gelen bir ihbar mevcut değildir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan medyaya çağrı:

“Yalova Çınarcık merkezli meydana gelen ve İstanbul ile birlikte çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Şu ana kadar deprem sebepli herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış olup, ilgili birimlerimizin her biri kendi alanlarında tarama faaliyetlerini sürdürmektedir.

Deprem ile ilgili özellikle medya kuruluşlarımızın sansasyon ve dezenformasyondan uzak, sorumlu yayıncılık bilinciyle hareket etmelerini beklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.”

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }