Türkiye, İstabul’da işlenen okul müdürü cinayetiyle sarsıldı. İstanbul'da özel bir lisenin okul müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencisi tarafından öldürülmesi infial yarattı. Cinayetin ardından yakalanan yabancı uyruklu öğrenci tutuklandı. Okutgan cinayetine ise tepkiler yükselirken öğretmenler protesto  kararı aldı. Sendikalar ve öğretmenler arasında alınan kararla yarın(Cuma) öğretmenler iş bırakma eyleme yapacaklar.  Öğrenciler ve veliler ise okulların tatil olup olmadığını merak ederken, MEB’ten açıklama geldi. 

ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKIYOR 

İbrahim Okutgan cinayetiyle beraber öğretmen hakları gündeme yerleşti. Öldürülen meslektaşları ve öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler yarın iş bırakacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reisi'ye başsağlığı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Reisi'ye başsağlığı mesajı

MEB’TEN BEKLENEN AÇIKLAMA 

Öğretmenlerinin eylem kararının ardından okulların tatil ilan edildi iddiası ortaya atıldı. Sosyal medyada "Okullar yarın tatil" iddiasına ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İddiaları yalanlayan MEB, eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini bildirip bu çağrıların sendikalı öğretmenleri ilgilendiren bir çağrı olduğunu vurguladı.