ALTIN FİYATLARINA FED DOPİNGİ
Fed'in faiz indiriminin ardından ons ve gram altın fiyatlarında tarihi rekorlar kırıldı. Altın fiyatlarının hızlı yükselişi, bazı yatırımcıları kar realizasyonuna iterek kısa süreli bir gerilemeye yol açtı. Ancak, genel trendin yukarı yönlü seyretmesi, altına olan talebin güçlü olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, kar realizasyonunun kısa vadeli olduğunu ve altının güçlü destek seviyelerinin devam edeceğini belirtiyor.

Antalya Kaza (10)
KUYUMCULARDAN ÖNEMLİ UYARI
Son dönemde altın fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşanması, yatırımcıların ilgisini yoğunlaştırdı. Kuyumcu Yasin Adalı, “Biz bir ay önceki yorumumuzda 3 bin lirayı görecek dediğimizde bundan emindik, 3 bin liraya 50 lira kaldı. Külçe altın fiyatı 2 bin 950 lira. Son zamanlarda ons bazında 3 bin dolar, TL bazında altın fiyatı 3 bin 450 lira ile 3 bin 600 lira olabileceği öngörülüyor” diye konuştu.

Bakan Şimşek: Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor Bakan Şimşek: Türkiye'ye ilgi artarak devam ediyor

Antalya Kaza (9)
ALTIN FİYATI 3 BİN 600 TL’Yİ GÖRECEK
Altının yatırım için güvenli liman olduğunu dile getiren Adalı, “Altın her zamanki en güvenli yatırım aracı ve hala fiyatı çok yüksek değil. TL bazında 3 bin 600 lira olabileceği öngörülüyor. Altın hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarda güvenli liman olmaya devam edecektir” dedi.
Antalya Kaza (11)

Editör: Özge Toptaş