Öncelikle bir ÖZÜR borçluyum. Dün önemli iki toplantı nedeniyle yazımı yazmaya vakit ayıramadım. Bu nedenle tüm okuyucu ve takipçilerimden ÖZÜR diliyorum.

Evet, Muratpaşa Belediye Başkanı ve CHP Genel Başkanı Adayı Ümit Uysal’ın ÖZEL YURT DIŞI FİRARINI (alelacele seyahatini) ele alamadım. Sağ olsun benim yerime gazetemiz bu konuyu manşete taşıdı ve yaşananları gündeme getirdi.

Muratpaşalıların sevgili komşusu Uysal, daha ilçesindeki çöpleri toplattıramazken CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Erken bir hamle olarak görüldü.

CHP camiasında çok tartışılan bu adaylık için CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ne diyeceği herkesin merak konusu idi. Aradan bir haftadan fazla süre geçmesine rağmen kimseden çıt çıkmadı. İl Başkanı Nail Kamacı’nın “Haberimiz yoktu” açıklaması dışında.

Nihayet dün HESAPLAŞMA VAKTİ GELDİ denilen bir program vardı Antalya’da. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kepez ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin anahtar teslim töreni için şehre geldi.

Tabi bu programlar hemen bir gün önceden değil en az bir hafta önce belirlenir benim bildiğim. Sonuçta Özel, BORU DEĞİL koskoca Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı!

Ama CHP’nin taze Genel Başkan Adayı Uysal, rakibi ile karşılaşmamak için pazartesi günü Avrupa Sürdürülebilir Kentler Konferansı’na katılmak üzere Danimarka'nın Aalborg kentine gitti.

B A K Ü M İ T E F E N D İ, B U Ö Z E L S Ö Z L E R S A N A 1

Tabi herkes Muratpaşa’nın paşasının Avrupa’dan dönüp CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i karşılamak üzere havalimanında ceketini düğmelemiş beklerken görmek istedi. Ama ne mümkün!

Ortaya çıkan bir tablo var. Bir tarafta daha yeni seçilmiş, yerel seçimlerde başarı elde etmiş bir CHP Genel Başkanı, diğer yanda bayrak açıp Genel Başkanlık Adaylığını ilan etmiş bir ilçe belediye başkanı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın tahtını elinden alacak gibi!

Hal böyle olunca gazeteciler merakla beklenen soruyu CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sormuşlar, “Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın kamuoyuna yaptığı genel başkan adaylığı çıkışını nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye.

Özgür Özel’in cevabı; “Kendisi Muratpaşa’da bir dönem daha görev yapmak istediğini, bu konuda bu fırsatın verilmesi gerektiğini söylediğinde şunu söylemiştim. Ben kişi ile ilgili kararımı verirken şuna bakarım; partimin faydasına ise doğru derim. O günkü kararı il başkanımızın, milletvekillerimizin, büyükşehir belediye başkanımızın ve örgütümüzün oluru ile kendisini adaylaştırdık. Kendisinin o gün bana ifade ettiği söylemler, bizim yönetim tarzımızla ilgili ifadeler gerçekten bunu ancak BENİM ANNEM SÖYLERDİ BÖYLE GÜZEL ŞEYLERİ herhalde… Kulağımda o güzel ifadeleri var. Bundan sonra da onlar kalacak” şeklinde olmuş.

Özgür Özel bu cümleleri kurarken gülüyor, yanındaki Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de tebessüm ediyor. Resmen DALGA GEÇİYOR Genel Başkan Özgür Özel.

B A K Ü M İ T E F E N D İ, B U Ö Z E L S Ö Z L E R S A N A

Buna rağmen bu cümleleri nasıl anlamalıyız diye soruyorum; Özür Özel ile Ümit Uysal arasında geçen konuşmanın kamuoyu ile paylaşılması doğru mu? Siyasi işlere ANALARIN karıştırılması doğru mu? “Bunu ancak annem böyle güzel şeyleri söylerdi” ifadesi ile Özel, Uysal’a ne demeye çalıştı? Özel’in, “Kulağımda o güzel ifadeleri var. Bundan sonra da onlar kalacak” demesi “Bundan sonra ne söylersen söyle hepsi boş mu” demek?

Bak Ümit Efendi; Ben Özgür Özel’in ne demek istediğini pek çözemedim. Amma, ‘Lavinya'nın Aşkla İmtihanı’ kitabının yazarı olan gitarist siz Ümit Uysal’ın bu cümlelerinin ne anlama geldiğini çözeceğine adım gibi eminim.

Hem de CHP Genel Başkanı rakibi Özgür Özel’e KALLAVİ İFADELER ile cevap vereceğine. Hadi meydan boş ATIŞ SERBEST!

SAHİP ÇIKAMIYORUZ

Aksu’da 1873 yılında yapılmış Karaöz Cebel Camii var. Burası 2001-2002 yılında Antalya İl Özel İdaresi katkısı ile restore edilmiş. Bana gelen bilgilere göre restorasyon son derece kötü yapılmış.

B A K Ü M İ T E F E N D İ, B U Ö Z E L S Ö Z L E R S A N A 2

Fotoğraflara şöyle bir baktım da, hakikatken çok kötü bir restore işleminden geçmiş tarihi cami. Her yer sıva ve canım taşlar bile görünmüyor. Kıyıda köşede kaldığı için görmezden gelinmiş.

Çünkü; sadece cuma ve mezarlık içinde olmasından dolayı cenaze namazı kılınan bu caminin restorasyon tabelası bir köşede atılı duruyor. Caminin yanında bir sürü eski mezarlar ise bakımsız, kaderine terk edilmiş.

B A K Ü M İ T E F E N D İ, B U Ö Z E L S Ö Z L E R S A N A 3

Ne yazık ki sahip çıkmıyoruz, çıkamıyoruz. Böyle bir tarihi camiye yazık etmişiz vesselam.