Politika

Bakan Memişoğlu: Özel sağlık tesislerinde yeniden bir yapılanmaya gideceğiz

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özel sağlık tesislerinin denetimlerini revize edeceklerini, bu konuda yeniden bir yapılanmaya gideceklerini açıkladı.

Abone Ol

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AA Editör Masası'nda gündemdeki 'yenidoğan' çetesine dair açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, deliller toplandıktan sonra 26 Nisan 2024'te yapılan operasyon ile "yenidoğan çetesi"nin çökertildiğini bildirdi. Bakan Memişoğlu, özel sağlık tesislerinin denetimlerini revize edeceklerini, bu konuda yeniden bir yapılanmaya gideceklerini açıkladı.

Bakan Memişoğlu, şunları kaydetti:

 (Yenidoğan çetesi) 5 Mayıs 2023'te emniyeti devreye sokuyoruz ve yardımcılarıma 'Emniyet ve savcılık ne isterse 7/24 bunla ilgili destek verin' dedim.

(Yenidoğan çetesi) 25 Eylül 2023'te anlık olarak olağanüstü denetim yapıyoruz. Dosyaların birçoğu bu aşamada elde edilmiş oluyor.

 (Yenidoğan çetesi) Bebek ölümlerinden şüphelilerin sorumlu olduğu kanaatini içeren tıbbi mütalaa 16 Eylül 2024'te savcılığa gönderiliyor.

(Yenidoğan çetesi) Savcılık 16 Ekim 2024'te iddianamesini bitiriyor. Biz de 18 Ekim'de hastanelerin ruhsatlarını iptal ediyoruz ve kapatıyoruz.

Biz, sağlıkta çürük elmaları ayıklamak yetkisindeyiz, kararlılığındayız ve bu konuda hiç kimseye taviz veremeyiz.

(Yenidoğan çetesi) Böyle çeteler varsa bunların üzerine kararlılıkla gidiyoruz. Kim olursa olsun gitmeye devam edeceğiz. Çünkü sağlık her şeyin üstünde.

Aile hekimliği ile ilgili düzenlemeyi bitirdik, onay ve inceleme aşamasında. Hekimliğini gerçekten hakkıyla yapan arkadaşlarımız çok avantaj elde edecek.

(Yenidoğan soruşturması) Bakanımın da arkadaşımın da hastanesini kapattım. Eğer gereklilik varsa kardeşim de bakanım da arkadaşım da olsa onu yerine getiririm.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }