Ligde puan olarak bizden daha kötü bir pozisyonda olan ve beraberlikleri ile dikkat çeken Kasımpaşa ile kendi sahamızda karşı karşıya geldik. Geçmiş yıllarda çarpıcı kadrolar kuran ancak bu sezon eski günlerini aratan iki takımın mücadelesinde kazanan Kasımpaşa oldu. Öncelikle Alanyaspor’da sakatlığı süren Furkan yerine Fatih Aksoy forma şansı bulurken, Augusto ve Efecan’ın tekrar ilk 11’e dönmesi ile santraforsuz bir takımla maça başladık. Kimsenin beklemediği bir şekilde İstanbul ekibi maça çok baskılı başladı. İlk üç dakikada buldukları iki pozisyondan birini de gole çevirip istediklerini aldılar ve geriye yaslandılar. Kasımpaşa ve Alanyaspor birbirine benzeyen iki takım. İkisi de topla oynamaya çalışan, gol bulmakta zorlanan ekipler. Kasımpaşa golü bulunca sağdan soldan ortalarla, organize olamayan, santraforu olmayan biçare bir Alanyaspor izledik ilk yarı boyunca. Bu hızlı ama sonuçsuz oyun bize katkı vermediği gibi bir duran toptan ikinci golü de yedik. 15 gün milli ara da biz ne çalıştık, neye hazırlandık gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Böyle bir aradan sonra böyle kötü bir ilk 45 performansı beni hayal kırıklığına uğrattı. 

Fatih Hoca da benim gibi düşünmüş olacak ki en azından forvet olsun diyerek ikinci yarının başında Cordova’yı maça sürdü. Sahada bir forvet olması gerçekten bazı şeyleri değiştiriyor. İkinci yarı Alanyaspor çok daha etkili gelebilmeye başladı. Bir de gol buldu hatta ama yetmedi. Bakın ilk yarı Alanyaspor rakip yarı sahada 10 kez topla buluşurken, ikinci yarı bu sayı 24’e çıktı. Gol beklentimiz 0,64’ten 1,05’e yükseldi. Korner sayısında bile bu değişimi görebiliriz. Özellikle Ui-Jo’nun da girmesi ile Kasımpaşa’yı sürklase ettik ancak yalnızca 1 gol bulabildik. Ofsayta takıldık, son vuruşu yapamadık derken maçı kaybettik. 

Bu sezon ligin alt tarafı çok zorlu geçeceğe benziyor. 9 maçta sadece 9 puan alarak düşme hattı ile aramızdaki puan farkını 3’e düşürdük. Allah korusun ama gidişat iyi değil. Umarım ligin ikinci yarısında Adana Demirspor, Hatayspor, Gaziantep, Kayserispor gibi takımlar toparlanamaz. Transfer yasakları ve maddi zorluklarla kadro kuramayan bu takımlardan bir iki tanesi toparlanırsa hepten işimiz zorlaşır. Sezon başından beri en üzüldüğüm, en beklemediğim maç bu oldu. En azından bir puan alsak iyi derdik. Böyle maçları bir kez daha puansız kapatmayalım, böyle rezil ilk yarılar oynamayalım. Bu güzel olmadı ama sezon daha uzun, olmayacağı anlamına gelmez.