Bu sözüm tabi ki son dönemlerde her yerde karşımıza çıkan siyasilere elbette. Seçimler olmasa yüzünü göremeyeceğimiz muhteremler öyle kılık kıyafetle veyahut öylesine şekillerle karşımıza çıkıyorlar ki ağzımız açık kalıyor neredeyse.

***

Zannedersiniz ki hepsi de çok becerikli, çok maharetli. Aslında maharetli olmadıklarını işgal(!) ettikleri koltuklardan biliyoruz da neyse... İsim isim yazmaya gerek yok. Her partide her il de var bu şekilcilerden.

***

Kasap olanı,  aşçılık yapanı, balık tutanı, çiftçilik yapanı, direksiyon sallayanı ne ararsan var. Mübarekler her gün farklı şekil ve meslekle karşımıza çıkabiliyor. Yahu arkadaş vatandaş sizin şekilciliğinize, meslek hünerlerinize meraklı değil ki.

***

Bukalemun gibi şekilden şekile girmenize gerek yok. Biz vatandaş olarak sizin cemaziyelevvelinizi biliriz. Bize, yaşadığımız şehre hangi değeri katabileceksin, hangi projeyi ortaya koyarak gelişim sağlayabileceksin onu anlat, onu göster. Yaptığınız (göstermelik de olsa) yemeklerinizde işgal ettiğiniz (!) makamlarda gibiyse vay o yemekleri yiyenlerin haline.

***

Ya birde direksiyona falan geçip poz verenler, hava atanlar. Allah korusun siz adamı en yakın virajda arabanın altında bırakırsınız veyahut aracın kapılarını açık unutup milleti döke döke yol yürürsünüz. Çünkü çoğunuz yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişen tiplersiniz.

***

Bakın bakalım geçmişte yola çıktığınız isimlerden bugün kaç tanesi yanınızda kalmış. Aslında kiminle yola devam ettiğiniz de çok önemli değil de bu günlerde gece silahlı gündüz külahlılarla yol yürüyenler olunca onun da çok önemi ortaya çıkıyor.

***

Siz yaşadığınız şehrin ulaşım sorununu çözüp trafikte yaşaman keşmekeşliği bitirebiliyor musunuz, siz yağan ilk yağmurlarda Venedik haline gelen şehrinizin alt yapı sorununu çözerek sonuçları ölümle biten sel baskınlarını engelleyebiliyor musunuz?

***

Siz vizyonel projeler ortaya koyarak gelişime ayak uydurabiliyor musunuz? Siz engelli, yaşlı ve hasta insanların hayatını kolaylaştırıp onlara en uzatabiliyor musunuz? Peki, siz birilerine şehrin rantını peşkeş çekmeden adam gibi herkese eşit hizmet edip ehliyetli ve liyakatli davranabiliyor musunuz? Biz ona bakıyoruz.

SON SÖZ

Ne giydiğinizde ne yediğinizde, ne de içtiğinizde gözümüz yok. Şekilcilik yapmayın, yapacaklarınızı anlatın yeter.