Türkiye'de sağlıklı beslenme konusundaki uyarılarıyla tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez bir kuruyemiş ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ülkemizde popüler olan kajunun yurt dışından geldiğini ve ilaçlı olabileceğini belirten Karatay, "Ben hayatımda bir tane bile yememişimdir" dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, vatandaşları sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirmeye devam ederken kajunun nasıl zehirli hale gelebileceğini anlattı.

Türkiye'nin zengin fındık, fıstık ve ceviz kaynaklarına sahip olduğunu vurgulayan Karatay, bu besinleri tercih etmenin daha sağlıklı bir seçenek olduğunu belirtti.

Kajunun üzerine sıkılan bir gaz maddesinden dolayı dikkatli tüketilmesi gerektiğine dair uyarılarda bulundu.

'BOZULMASIN DİYE BROMÜR GAZ SIKIYORLAR'

Yurt dışından gelen kuruyemişlerin bozulmaması ve küflenmemesi için üzerlerine bromür gazı sıkıldığını belirten Karatay, ürünleri yerel olarak mevsiminde tüketme uyarısında bulundu.

Brezilya cevizinin çok tehlikeli olduğunu belirten Karatay bir parantez de "kaju"ya açtı.

Vatandaşların severek tükettiği "kaju"nun çoğu zaman ilaçlı olduğunu belirten Karatay, "Ben hayatımda bir tane bile yememişimdir. Fındık, fıstık ve ceviz varken neden kaju yiyeyim" dedi.