Tüm Türkiye’de olduğu gibi özellikle Antalya’da devam eden toplu taşıma krizinin neticesinde toplu ulaşıma yüzde 56 oranında zam yapılarak tam biniş ücreti 15 lira, öğrenci biniş ücreti ise 6,5 lira olacak şekilde güncellendi.

Antalya’da yapılan bu zamma rağmen halen bazı otobüslerde klimalar açılmamaya devam ediyor. Zamdan önce yaşanan sefer saatleri arasındaki uzun zaman dilimi de halen sürüyor.  

***

Bu yaz sıcağında vatandaşlar duraklarda sefil olmaya devam ederken toplu ulaşım esnafının ise talepleri bitmek bilmiyor.

***

Son haftalarda bu konuyla ilgili görüşlerimi ve yanlışları bildirmeme rağmen ulaşım sorunu halen çözülemedi. Üstüne üstlük bir de toplu ulaşım esnafı yetkililere taleplerini iletmeye devam ediyor.

***

Antalya Büyükşehir Belediyesi UKOME Toplantısı’nın ardından alınan zam kararına ilişkin bekledikleri rakamın altında kaldıklarını ve Antalya’da çok fazla ücretsiz biniş gerçekleştiğini aktaran Antalya Otobüsçüler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, “Toplantı sonucunda ortaya çıkan sonuç bizim beklentimizin altında kaldı. Esnaf arkadaşlarımızın bizden talebi 20 liranın üzerindeydi” demişti.

***

Antalya Otobüsçüler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan kısaca zamdan memnun kalmadıklarını ve ulaşımda yaşanan krizlerin devam edeceğinin sinyallerini vermişti.

***

Çok uzun bir zaman geçmeden Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) artan maliyetleri öne sürerek ücretsiz taşımalar konusunda sonuç alınmazsa 15 Ekim tarihinden itibaren ücretsiz taşıma yapılmaması yönünde görüş birliğine vardı.

***

Antalya Otobüsçüler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan da sosyal medya hesabından bu konuyla ilgili yayınlanan bildiriyi paylaşarak, “Ankara’da TÖHOB çatısı altında toplantıda Türkiye geneli toplu taşıma ücretsiz taşıma sorunları dile getirilerek 15 Ekim’e kadar toplu taşıma ile alakalı taleplerin karşılanmadığı taktirde 65 yaş ve engelli vatandaşlarımızın ücretsiz binişlerine son vereceğimizi üzülerek kamuoyuna bildiririz” ifadelerini kullandı.

***

Tamam, şuna hak veriyorum; maliyetler arttı, ulaşım esnafı zorumda. Bunun karşılığında bir tepki konması gerekiyor. Ona da eyvallah ama vatandaşın suçu ne kardeşim burada.

***

Bazı uygulamalardan rahatsız olabilirsiniz. Ama vatandaştan bunun acısını çıkarmanın ne manası var. Bunu anlamıyorum ve doğru bulmuyorum.

***

Kanunda yazan neyse toplu ulaşım esnafı onu uygulamak zorundadır. Gelgelelim bir süre sonra belli ki bu sorun karşısında toplu ulaşım esnafı örgütlenerek eylem kararı alacak.

***

15 Ekim tarihinde ipleri koparan taraf ulaşım esnafı olacak. Fakat burada tek mağdur olan vatandaş olacak.

O yüzden yetkililer bu konuyla ilgili bir an önce adım atarak sorun alevlenmeden söndürmeli. Kentlerde toplu ulaşım belediyelerin tek elinde olmalı. Başka türlü bu işin içinden çıkılamayacak.