Geçmişte siyaset yaptığımız için Antalya'nın her köyünde, mahallesinde, caddesinde hatta sokağında dostlarımız var. Böyle olunca da nerede bir gelişme yaşanıyorsa anında haberdar olabiliyoruz. Hafta içinde Kaş'tan iki dostum aradı. Hasan Nusret Baysal ve İsmail Kavcar. 
***
"Yetiş kardeşim hem de acil yetiş" naraları altında imdat çığlıkları atıyorlardı. 112'yi arayıp ambulans mı göndereyim yoksa itfaiye mi dediğim zaman "ne ambulans ne de itfaiye bize cenaze aracı gönder cenaze aracı" deyince elim ayağım salındı resmen. 
***
Hayırdır inşallah demeye kalmadan başladılar anlatmaya. Meğer dertleri o kadar büyükmüş ki geleceğimiz ölüyor onun için cenaze aracı istiyoruz demezler mi? Merak ettim sordum “niçin ölüyor geleceğiniz” diye. 
***
"Nasıl ölmesin ki? Bizim Kaş ilçemizin Çamlıova Köyü (mahallesi) ve etrafında bulunan tam 10 köy var. Tüm köylerimizi ve köylülerimizi yakından ilgilendiren bir durum var. Bu köylerimizin tam ortasında bulunan Kıbrıs çayı yaban hayatı geliştirme sahası var ve burası sedir ormanları ile kaplı ve bu ormanlar koruma kapsamında. Bu dağın bitiminde Duman Dağı başlar ve bu dağ da Saklıkent Milli Park sınırları içerisinde.


***
Kıbrıs kanyonundan koruma altındaki yaban keçileri, geyikler, kurtlar tilkiler v.s. Saklıkent Milli Parkındaki ormanlara geçerler bir nevi yazlık kışlık gibi. İşte he. O hayvanlar hem de köylülerimizin geleceği tehdit ediliyor diye anlatınca "burası dağ başı mı kardeşim kim kimi tehdit ediyormuş devletimiz gereğini elbet yapar" dedim. 
***
Meğer açılması düşünülen bir mermer ocağı ve taş kırma-eleme tesisi yüzünden böyle söylüyorlarmış. Oha yani deyivermişim. Yahu arkadaş nerde buldunuz dağın başını da mermer ocağı açmaya karar verdiniz? 


***
Başka insan ve hayvan hayatının etkilenmeyeceği hiç bir yer bulamadınız da ölümcül hastaya şifa bulur gibi iki milli parkın tam ortasını mı buldunuz? Orman Bölge Müdürlüğü tam iki yıl önce olumsuz görüş bildirmiş ama ona rağmen teknik çalışmalar ÇED raporu süreci hızla devam ediyor. 
***
Allah aşkına duyun bu feryadı. Ülkemizin en güzel katran ballarının yetiştiği sedir ormanları ile kaplı, en aromalı ve mükemmele yakın cevizlerin yetiştirildiği bahçelerle donanmış bu alana açılacak mermer ocağı izni resmen katliama davet demektir. 


***
Yapmayın beyler etmeyin hanımefendiler! Etkililer, yetkililer bakın yıllardır iklim değişikliğinden, havaların bir öyle bir böyle değişmesinden, sellerden, afetler ve felaketlerden bahsediyoruz önlem almaya çalışıp konferans, çalıştay veya etkinlik düzenliyoruz. 
***
Aslında yapılan yanlışlardan dönsek hiç birine gerek kalmaz doğa da bizden intikam almaktan vazgeçer. O halde gelin yol yakın iken siz de bu yanlıştan vazgeçin ve Çamlıova'nın güzellikleri eskisi gibi güzel kalsın ve oradaki vatandaşlarımız ülkemiz için üretmeye devam etsin.