CHP'nin son kurultayında Genel Başkanlığı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan devralan Özgür Özel, ilk iş olarak terör tutuklusu HDP'li Selahattin Demirtaş'a selam çakmıştı. HDP ile ittifakın sürmesi için geçtiğimiz günlerde HDP Genel Merkezi'nde giden Özel, "Bir araya gelmişken yapmamız gereken bir şeyi yaptık, verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçlerde de karşılıklı görüşmelerimiz sürecek" mesajını verdi.

Önce şehit törenine sonra HEDEP'in kapısına: CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ikiyüzlü tavrı bir kez daha belgelendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Ankara programındaki ikiyüzlülük büyük dikkat çekti. Pençe Kilit şehidi için Ankara'da düzenlenen törene katılan Özel, tören sonrası HDP'nin yolunu tuttu. Özel'in şehit cenazesi sonrası programına dahil ettiği HEDEP ziyareti kirli siyaseti bir kez daha gözler önüne serdi.

HDP'nin paravan partisi DEM Parti'nin Parti Meclisi üyesi Kemal Bülbül, terör örgütü PKK'nın kanalına yaptığı açıklamada, Özel'i hedef alıp ittifak ortakları CHP'ye yol haritası çizdi.

"YA DEMOKRATİK ÇİZGİYE GELİRSİNİZ YA DA BATIP GİDERSİNİZ"

"CHP yeniden devlet tanımı yapmalı" diyen Bülbül, yerel seçimlerde yapılacak ittifakı işaret ederek, "Ya demokratik çizgiye gelirsiniz ya da batıp gidersiniz" diye konuştu.

"BOSNA'YA KIBRIS'A GİDECEĞİNE HAKKARİ'YE GİT"

Bülbül konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

CHP'deki değişim nasıl bir değişim? Politik mi, biyolojik mi yoksa sadece başkan mı değişti?

CHP Genel Başkanı olarak seçilir seçilmez, Bosna'ya Kıbrıs'a gideceğinize Hakkari'ye gidin. Yıllardır buradan bir habersiniz.

CHP yeniden bir devlet tanımı yapmalıdır. CHP de olması gereken demokratik tutumu Cumhuriyetin ikinci yüzyılın sorumluluğunu üstlenemiyor.

YENİ ŞAFAK

Dışişleri Bakanlığından Filistin konulu toplantı ile ilgili yazılı açıklama Dışişleri Bakanlığından Filistin konulu toplantı ile ilgili yazılı açıklama

Editör: Emre Gündoğdu