Bu cümleleri yazdığımda maçın henüz ilk düdüğü çalmamıştı: Sonunda Alex…
Bu sözü Kaluzinski ve Safouri’ye ilk 11’de şans vermemesi inadından vazgeçtiği için söylüyorum. Dediğim gibi bu sözleri yazdığımda henüz maç başlamamıştı bile… Antalyaspor bu maçı kazanır, kaybeder ya da Kaluzinski ve Safouri çok kötü oynar fark etmez. 
Sezon başından bu yana Kaluzinski ve Safouri konusunda büyük eleştiriler alan Alex, 3 haftanın sonunda doğru noktaya geldi. Çünkü elinde o bölgede oynayabilecek daha iyi oyuncun yok.
Tabii verdiği bu kararı, geçen hafta ilk devresi 2-0 Hatayspor lehine tamamlanan maçı 3-2’ye çeviren ve karşılaşmanın ardından Mehmet Aurelio’nun ‘hatadan döndük, hamleleri yaptık ve kazandık’ sözlerinin çerçevesinde de düşünmek lazım. Devre arasında forma verilen Kaluzinski’nin 2 asistiyle bir anda 3 puan Alex’in cebine gelmişti.
Neyse “hatanın neresinden dönülse kardır” diyerek bu konuyu kapatalım.
Güray’ın yokluğunda yine mevkisi olmayan solda Burak İngenç’e şans tanıyan Alex, Erdoğan Yeşilyurt’a da Mert Yılmaz’ın formasını verdi. İşin açıkçası Burak’a Erdoğan’ın da iyileşmesine rağmen şans vermesine şaşırdım. Başakşehir de bu kanadı adeta su yoluna çevirdi, pozisyonların geneli de buradan geldi.
Farklı yenilgiye rağmen özellikle ilk devrede oynanan oyunla 3 puanın gelmesi aslında işten bile değildi. 
En çok endişe duyulan isimlerden olan Kenan Piric’in maçın başında Figueiredo’nun şutunu muhteşem şekilde çıkarmasıyla alkış almasına rağmen yaptığı hatalar, yine gözden kaçmadı. Özellikle Deniz Türüç’ün serbest vuruştan kaydettiği topu içeri alması, belki de kader anı oldu. Tabii bunun yanında ön alanda başarılı olunmasına karşın savunma olarak Antalyaspor’un ciddi bir S.O.S. verdiğini net olarak görebiliyoruz. Takım savunmasının bir anda maça havlu atması çok kabul edilebilir bir durum değil.
Her şeye rağmen kadronun birbirini ezberlemesiyle taşların daha da yerine oturacağını ön görmek çok zor değil. Büyük hedefler için kadro derinliğinin yetersiz olduğu gözle görülse de farklı yenilgiye rağmen Süper Lig yapısına bakıldığında bu Antalyaspor’un fazla sıkıntı yaşamayacağını söylemek mümkün.