Dyt. Nur Kişioğlu Omega-3 yağ asitlerinin, vücut için temel olan ancak üretilemeyen çoklu doymamış yağ asitleri olduğunu belirterek, gıda takviyesi olarak alınması gerektiğini söyledi.

Uçuk deyip geçmeyin, bakın neye sebep oluyor Uçuk deyip geçmeyin, bakın neye sebep oluyor

Omega-3'ün kalp ve damar sağlığına önemli katkıları bulunduğunu belirten Kişioğlu, trigliserid seviyelerini düşürmeye, kan basıncını düzenlemeye ve damar esnekliğini artırmaya yardımcı olduğunu belirterek: "Omega-3’ün beyin ve sinir sistemi üzerinde son derece olumlu faydaları vardır. Hafızayı ve bilişsel fonksiyonları destekler, depresyon ve anksiyete riskini azaltabilir" dedi.

EKLEM İLTİHABINI HAFİFLETİR

Omega-3'ün eklem iltihapları ile mücadelede de önemli rol oynadığını söyleyen AKSUVİTAL uzmanlarından Dyt. Nur Kişioğlu şu bilgileri verdi: “Omega 3; romatoid artrit gibi iltihaplı hastalıklarda semptomları hafifletebilir, eklem iltihaplarına karşı vücudu güçlendirir.”

NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Omega-3 takviyesi alırken dikkat edilmesi gereken hususlara işaret eden Kişioğlu, ürünlerin trigliserid formda olmasını tavsiye etti. Kişioğlu: "Yüksek EPA/DHA oranına sahip olmalıdır. Ağır metal analizleri yapılmış olmalıdır. Ham maddesi veya ürün IFOS sertifikalı olabilir. Tüketim kolaylığı sağlamak adına softjel formda tercih edilebilir. Helal sertifikalı sığır jelatini kullanılmalıdır" dedi.

Editör: Özge Toptaş