Dyt. Nur Kişioğlu Omega-3 yağ asitlerinin, vücut için temel olan ancak üretilemeyen çoklu doymamış yağ asitleri olduğunu belirterek, gıda takviyesi olarak alınması gerektiğini söyledi.
Omega-3'ün kalp ve damar sağlığına önemli katkıları bulunduğunu belirten Kişioğlu, trigliserid seviyelerini düşürmeye, kan basıncını düzenlemeye ve damar esnekliğini artırmaya yardımcı olduğunu belirterek: "Omega-3’ün beyin ve sinir sistemi üzerinde son derece olumlu faydaları vardır. Hafızayı ve bilişsel fonksiyonları destekler, depresyon ve anksiyete riskini azaltabilir" dedi.
EKLEM İLTİHABINI HAFİFLETİR
Omega-3'ün eklem iltihapları ile mücadelede de önemli rol oynadığını söyleyen AKSUVİTAL uzmanlarından Dyt. Nur Kişioğlu şu bilgileri verdi: “Omega 3; romatoid artrit gibi iltihaplı hastalıklarda semptomları hafifletebilir, eklem iltihaplarına karşı vücudu güçlendirir.”
NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Omega-3 takviyesi alırken dikkat edilmesi gereken hususlara işaret eden Kişioğlu, ürünlerin trigliserid formda olmasını tavsiye etti. Kişioğlu: "Yüksek EPA/DHA oranına sahip olmalıdır. Ağır metal analizleri yapılmış olmalıdır. Ham maddesi veya ürün IFOS sertifikalı olabilir. Tüketim kolaylığı sağlamak adına softjel formda tercih edilebilir. Helal sertifikalı sığır jelatini kullanılmalıdır" dedi.