31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde istediği tabloyu yakalayamayan ve birçok şehirde elindeki belediyeleri kaybeden AK Parti, yeni dönemin startını veriyor. Değişim kelimesinin aylardır kullanıldığı partide şimdi kongre zamanı.

***

Peki, kimler gidecek kimler kalacak? Elbette bu süreçte bunu yaşayıp göreceğiz ama CHP'de yaşanan değişim gibi bir değişim olursa şayet şimdiden geçmiş olsun.

***

Çünkü 14 ve 28 Mayıs’tan sonra değişim denilerek başlanan süreçte ana muhalefet partisinde değişimin sadece isim üzerinden olduğunu zihniyetteki değişimin yapılmadığını net olarak görüyoruz.

***

Bakmayın siz yerel yönetimler seçimlerinde birinci olduklarına. O durum tamamen farklı. O seçimlerin yerel seçim olması ve kent ulaşısı adı altında kandil talimatıyla yapılan ittifak o birincilikle önemli rol oynadı.

***

Elbet genel seçimlerin havası çok daha başka olur ancak geçmişte yapılan hatalardan ders alınmaz ise tam da sakatlık orada çıkar işte. O yüzden başlayan kongre sürecinde Ahmet gitsin Mehmet gelsin tamam da asıl mesele kuruluş ayarlarına dönebilmek. Asıl mesele milletin derdini kendine dert edinen ve hak için çalışabilecek kadroları yeniden inşa edebilmek.

***

Ben mücahit olarak geldim ama müteahhit olarak devam edeyim diyenleri, inanmış dava adamı olan AK Partilileri değil de nereden nemalanabilirim mantığı ile siyasete giren partilileri, şayet bu süreçte kendi içerisinden temizlemeyi başarırsa işte o zaman sandıkta yeniden beklediği sona ulaşabilir.

***

Tabi ki ekonominin yeniden düzelmesi, emeklinin, çiftçinin köylünün, esnaf ve memurun beklediği karşılığı bulması da kazanılacak zaferde kilit rol oynayacaktır.

***

SON SÖZ

Tüm bu gelişmelerin ışığında kimin gelip gittiği tabi ki önemli ama asıl önemlisi bozuk zihniyetlerin temizlenebilmesi. Ülkemiz ve demokrasimiz için hayırlara vesile olması dileğiyle...