3 haftalık nispeten kolay fikstürden 7 puanla çıkan temsilcimiz Alanyaspor, Galatasaray deplasmanında iyi dayansa da tek golle mağlup oldu. Mükemmel oynamadığımız ama yine de puan alabileceğimiz bir maçtan eli boş dönmek ister istemez taraftarı üzüyor.

Fatih Hoca maça son haftalardaki kadrosundan farklı olarak Janvier yerine Efecan ile başladı. Bana göre bu tercih yanlıştı çünkü Efecan ne kadar iyi niyetli ve bir Alanyaspor efsanesi de olsa eski formundan çok uzakta. Maç boyu üstünlük tamamen ev sahibi ekipteydi. Galatasaray gibi rakiplere karşı zaten istenende üstünlüğü alamıyorsun. Yine de elinden gelen mücadeleyi veren ve topun arkasına doğru geçen bir Alanyaspor vardı. Ancak bireysel oyuncu performansı böyle anlarda ortaya çıkıyor. Yunus’un güzel golü ile geriye düştük ve o şekilde maç sonlandı.

Takımla ilgili yapacağım eleştiri şu olabilir. 1-0’dan sonra özellikle son anlarda daha çok hücumu düşünmeli ve biraz ayağa pas yapmayı denemeliydik. Maç boyunca tek bir isabetli şut çekmedik ve rakip ceza sahasında sadece 8 kez topla buluşabildik. Geçen yıldan kalma savunmamız iyi ancak gol yollarında sıkıntı çekiyoruz mantalitesi devam ediyor. Bu kötü hücum performansına rağmen dediğin gibi bir puan alsak hiç fena olamazdı. Fatih Hoca 57’inci dakikada doğru değişiklikler yapsa da son değişiklik için 90’ıncı dakikayı neden bekledi anlamadım. O dakikadan sonra Juan daha maça bile ısınamadı ve hiç bir varlık gösteremedi. Tüm bu eleştirilere rağmen puan almamızın çok sürpriz olduğu bir maçta tek golle yenildiğimizi hatırlamak ve bazı şeyleri kabul etmek gerek.

Son olarak yenilginin asıl sebebi olan hakem hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Maç boyu faullerde ve kartlarda Süper Lig standartlarının üstünde bir performans gösterse de maça etki edecek tek pozisyonda akıl almaz bir karar verdi. Daha doğrusu karar bile veremedi. Mertens’in Augusto’ya dirseği tartışmasız net bir kırmızı karttı ve maç çok farklı bir yere gidebilirdi. Özellikle bu sezon hakemlerin takdir haklarını böyle pozisyonlarda hep Alanyaspor aleyhine vermesini anlamıyorum. Gerçi ligdeki tüm takımlar halemden şikayetçi ama sanki bize ekstra bir art niyet var gibi. Sağlık olsun, umarım şu milli ara bir nebze daha iyi gelir bize.