Dünyanın en büyük okyanuslarının -Atlas Okyanusu ve Büyük Okyanus- sınırı vardır. Fakat hayal okyanuslarında sınır yoktur. Herkes kurduğu hayal okyanuslarında yüzebilir.  
***
Hayal kurmak olağanüstü bir nimettir. Ahirette ise kurduğu hayaller şekil alır. Ama aynı dünyadaki gibi kurduğun hayaller için eyleme geçmiş olman gerekiyor. İşte asıl sevinme ve üzülme yeri orası. Dünyada yapılan fiillerin ve hayallerinin karşılığı sırat köprüsüdür.
***
Güz yağmurları toprak, bitki, meyve-sebze ve canlılar için ne kadar hayati ise Allah için akıtılan gözyaşları da insanın her iki aleminin sigortası olduğu için çok hayatidir.
***
Sevgide ölçüyü kaçırmayın. Her buluştuğunuzda birbirinize sarılmayın. Muhatabının niyeti farklı ise bir gün seni öyle bir sarsar ki bir daha kendini toparlayamazsın.
***
Pırlanta gençler arkadaş seçimine dikkat edin. Dost, sen varlıkta iken seninle yiyen, içen, eğlenen değildir. Sen düştüğün zaman etrafından dağılanlar değil sen düşünce yanından ayrılmayandır.
***
Dilden sana moral veren, elden de cüzdanının ağzını açıp sana karşılıksız, menfaatsiz destek olandır. Böyle gerçek dostlar kazanmak yeni yayınlanan araştırmalarla da sabit insan ömrünü uzatıyormuş.  
***
Anne ve baba ile kavgalı olan hayatta zorluklardan kurtulamaz. Gözü yaşlı bir eşi, çocukları başka bir kadın için yüzüstü bırakıp giden adam da mutlu olamaz. Geride klanların ahı onun yakasını bırakmaz.
***
Her dağı delen Şirin değildir. Her hastalığına sabredip mevcut durumuna şükreden Eyüp değildir. Öfkeli adam pişmanlığa hamiledir. Aramayı unutan, bulmayı bilemez. 
***
Gevrek odunlar çabuk kırılır. Nefsine uyan insanlar da nasihatleri kabul etmeyip kızarak muhataplarını çabuk kırarlar. Yemeklerin helal ve lezzetlisine kavuşursan iştahla doyasıya yersin. Eşin ehl-i sünnet nezaketlisine kavuşursan huzurla, ölesiye yaşarsın.
***
Fikir zenginliği ile gönül zenginliğini harmanlayamadığımız için; eskiden odalarımız darken şimdi odalarımız geniş olduğu halde tüm imkanlara rağmen gönüllerimiz ve ellerimiz dar.

SON SÖZ
Evlilikte karşılıklı taviz verirsin, mutluluk yaşarsın. Fakat kulluk babında kayıtsız, şartsız Rabbine teslim olursun. Ve O’nun lütfu ile ahirette ebedi olarak huzurlu yaşarsın.