Süper Lig’in üçüncü haftasında Göztepe ile 1-1 berabere kalarak yeni sezonun ilk üç maçında 2 puan toplayabildik. Bölüm bölüm iyi oynadığımız bazen de gerçekten hiç bir varlık gösteremediğimiz bir maç oynadık. Haftaya Fenerbahçe deplasmanının ardından milli araya gireceğiz ve ilk dört maçlık dönemi tamamlayacağız. Eğer Fenerbahçe maçında sürpriz bir galibiyet alırsak ilk dönemi iyi kapattık diyebiliriz ama bu oyunla elbette çok zor.

Göztepe maçına Fatih Hoca klasik kadrosundan 3 değişiklik ile başladı. Stoperde Furkan geçen yıl olduğu gibi Lima’dan formayı aldı. Orta alanda Janvier yerine yeni isim Makouta sağ kanatta ise yine yeni transfer Rony Lopes vardı. İdeal kadrosunu yavaş yavaş bulmaya çalışan Fatih Hoca’yı ilk 11 konusunda elbette eleştiremeyiz çünkü ekimdeki malzeme bu. Ancak değişiklikler kısmında bir nebze geç kalıyor gibi. Özellikle bu maçta Janvier daha erken sahaya atılabilirdi. Gerçi yedek kulübesinde o kadar kimse yok ki öylesine stoper değişikliği falan yaptık.

Bu maçta önde basan genç ve diri oyuncuları ile fark yaratmaya çalışan bir rakibimiz vardı. Göztepe üç maçta üç beraberlik alarak kolay kolay yenilmeyeceğini ve takım oturdukça tehlikeli bir ekip olacağını gösterdi. Özellikle ilk yarı, deplasmanda olmalarına rağmen çok güzel oynadılar. Alanyaspor ise bu oyuna bir türlü karşılık veremedi ve topu geriden çıkarmada büyük zorluk yaşadı. Richard ya da Makouto defans arasına gelip topu çıkarmaya çalıştı ancak uzun toplara mahkum kaldık. İlk yarının son anlarında bir de gol yiyince iyice moral olarak düştük.

İkinci yarıda ilk yarının tam aksine mükemmel başlayarak üst üste tehlikeler oluşturduk. Göztepe dediğim gibi genç bir takım ve baskıyı kurunca elleri ayaklarına dolaşabiliyor. O ufak baskı bile golü bulmamıza yetti hatta daha fazlası da olabilirdi. Yusuf’un bizim oyun planımızda en önemli gol silahımız olduğunu ancak bir türlü golü bulamadığını söylemiştik. Çok şükür bu maçta şeytanın bacağını kırdı.

Hayırlısı olsun ve daha iyiye gidelim diye bekliyoruz. Daha iyiye gitmek için saha içi kadar yönetime de iş düşüyor. Transferler bir an önce takıma katılmalı. Hem ilk 11’imiz yetersiz hem de yedek kulübemizde kimsecikler yok. En az 3-4 transfer ile çok daha iyi bir takım olacağımıza inanıyorum. Son olarak maçın hakemi hakkında da bir şey söylemek istiyorum. Çaldığı düdüklerin tutarsızlığı, saha içindeki o panik halleri gerçekten kötüydü. Efecan’ın iki kere penaltı beklediği pozisyonlara da baktığımda özellikle ilk pozisyon bana göre çok net bir penaltıydı ancak kaçırdı. İlginç bir şekilde VAR’da bu pozisyona müdahale etmedi. O iki pozisyon döndü dolaştı Alanyaspor gol yedi. Umarım hakemler de kendisini toparlar. Bol bol şey umduğum bir maç oldu. Alanyaspor varsa umut her zaman vardır.