İnsanlığın ölüme seyirci kaldığı adım attığınız her yerin kan koktuğu Gazze'de, ABD Başkanı Biden'in son açıklamaları belki barış için umut olarak görülebilir.  Öyle değerlendirilebilir ancak bu teklif kandan beslenen vampir zihniyetten gelince ister istemez şüphelenmeden duramıyor insan. 
***
Nasıl şüphelenilmesin ki? 7 Ekim’den bu yana yapılan hareketler ve açıklamalar ister istemez insanı düşündürüyor. BM tarafından kurulan mülteci kamplarının bombalaması, dağıtılan yardımları almaya çalışan kalabalığa bomba atılması, sağlık ekiplerinin taranması, hastanelerin bombalanması zamanlarındaki tavırları düşünecek olursak pek haksız sayılmam herhalde. 
***
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yıllardır gözlerinin içine bakarak “Dünya beşten büyüktür” demişti, ancak bugün görüyoruz ki beş değil aslında birden büyük demek daha doğru olacak. 
***
Çünkü 7 Ekim’den bu yana tüm toplumlar, kuruluşlar tepki gösteriyor ancak kimse kaale almıyor. Ancak Biden açıklama yapınca herkes “tamam abi” pozisyonuna geliyor. Böyle olunca da sözü söyleyenin tek olduğunu anlayabiliyoruz. 
***
Öyle ya da böyle bir şekilde artık barış hakim olsun ve artık sayıları 60 binleri bulan kadın ve çocuk ağırlıklı masumlar ölmesin. Ancak silah zoruyla başaramadıkları Müslüman topraklarını imar adı altında sivil olarak mı işgal edecekler diye de düşünmeden edemiyor insan. 
***
Çünkü bu vahşi, kan emici vampir düzenin Gazze üzerindeki hesap kitapları bir anda sona ermez, eremez. Ortaya konulan barış görüşmelerindeki Gazze'nin imar görüşmeleri asla ve asla masum insanların akan kanını durdurmak için değil, dünyada akan kana gösterilen tepkiyi uyutmak için yapılmış bir hamle olarak yorumlayabiliriz. 
***
Uluslararası ceza mahkemelerinin mahkumiyet kararı bile bu teröristleri durduramamışken bir anda böylesi bir açıklama... Gel de iyi niyet ara. Vallahi ben pek umutlu değilim ki hele hele işin ucunda ABD denen dünyanın şeytanı varsa hiç iyi gözle bakmam. Allah hayır getirsin.