Milletlerin tarihlerinde çok özel ve çok önemli günler vardır elbet. Ancak Türk Milletinin tarihine baktığımızda bu özel ve önemli günlerin diğerlerine gire çok daha fazla olduğuna şahitlik edebiliriz. 
***
İşte o özel ve önemli günlerden bir tanesi de tam 102 yıldır büyük bir gurur ve coşku ile kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı. 26 Ağustos günü "Ya istiklal ya ölüm" diyerek başlayan ve Dumlupınar'da taçlanan Zafer Bayramı aslında bizlere atalarımızın vatan yaptıkları bu toprakların adeta tapusunu tescil ettiğimiz tarihtir. 
***
Bizim olanın bizde kaldığı, can sağ iken yurt vermeyiz düşmana felsefesiyle toprağımızda gözü olanların, sinsi oyunlar peşinde koşarak bizi bölüp parçalamak ve tarihten yok etmeye çalışmalara hak ettiği karşılığı verdiğimiz o çetin mücadelenin yıldönümünde aynı düsturu coşkuyla tüm dünyaya bir kez daha haykırıyoruz. 
***
Bizim tarihimizde önemli ve özel günlerin çok olmasının sebeplerinden belki de en önemlisi tarihten bu yana Türk'e karşı olan düşmanlığın ve kinin devam etmesidir. Bugün de aynı şekilde devam eden hainlikler karşısında önemli olan bizim birlik ve beraberliğimizi koruyabilmektir. 
***
30 Ağustos'tan sonra 9 Eylül'de İzmir'de denize döktüklerimizin geride kalan kırıntıları bugün atalarının yapmaya çalıştığını hayata geçirmek için her daim fırsat kolluyorlar. 
***
Gerek içimizdeki emperyalist artıkları, gerekse emperyalistlerin bir şekilde karşımıza çıkardığı tasmalıları elbette günü geldiği zaman hak ettiği derdi alacaklardır. 
***
Bu milletin söz konusu vatan olduğu zaman zerre miskal düşünmediği, savaşı bir düğün gibi görerek koşarak şehadete gittiğine çok yakın zamanda ta şahitlik ettik. 
***
15 Temmuz hain işgal girişiminde dersini alan alçaklar bu milletin neler yapabileceğini bir kez daha gördü ancak her şeye rağmen fırsat kullandıklarını bizim de görmemiz ve ona göre davranmamız gerekir. 
***
Bu vesileyle bir kez daha vatan için şehadet mertebesine ulaşan tüm sehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmetle, hürmetle ve minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize de rabbimden sağlıklı ömürler diliyorum.