İyisiyle kötüsüyle, hatasıyla doğrusuyla evimize döndük ve bize göre Dünya’nın en güzel ligi başladı. Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlar derken, futboldan ve spordan çok ayrı kalmadığımız bir yaz oldu. Takımlar biraz da bu yoğun tempo dolayısıyla daha az transfer yaptılar ve sezona hazırlanmaya çalıştılar. Çok fazla ayrılık yaşayan Alanyaspor ise sadece 2-3 transfer ile sezona başladı. 

Sezonun ilk maçında bana göre ligin sürpriz takımlarından olacak ligimizin yeni takımı Eyüpspor ile karşı karşıya geldik. Başkan Hasan Çavuşoğlu ve yönetiminin kongrede güven tazelemesi sonrası Fatih Tekke ile devam eden takımda sahada yeni bir isim de yoktu. Geçen yılın kadrosu hatta geçen yıl yedek olarak kullandığımız isimler ile sahadaydık. Fatih Hoca’nın ilk 11’i daha birbirini tanıyan isimlerden yaparak kontrollü bir oyun ortaya koymaya çalıştı. Elbette iç saha maçı olması dolayısıyla herkes galibiyet bekliyordu. 

Maç başladıktan sonra Alanyaspor sakin ve topa sahip olduğu alışık olduğumuz oyununu sahaya yansıttı. Eyüpspor ise daha saldırgan bir tavırla bir an önce gol bulma amacındaydı. Bir kaç kez tehlike yaratan İstanbul ekibi, geçtiğimiz yılda rakipleri zorlayan Alanya Kalesi ile tanışmış oldu. Gerçekten savunma işini yine güzel yapıyoruz. Alan kapatmalar, savunmadan çalmalar Fatih Tekke’nin ustalık eseri. Ön alan presi de yapmaya başladığımızda savunma kısmında dört dörtlüğüz. Ancak hücumda yine iyi değildik. Eyüpspor’un yüklendiği anlarda hızlı bir hücum bile göremedik. Bunun nedeni ise elbette futbolcuların yeteneği ve kalitesi ile alakalı. Özellikle yine ilk devrede fark ettik ki Yusuf gibi aslen bek olan, Augusto gibi parlak performansları olsa da düzenli olarak performansını sürdüremeyen, Efecan gibi yaşı itibariyle de eski hızı ve temposu olmayan, en kötüsü de Cordova gibi fazla ağır bir forvetle gol bulmak çok zor. Ancak ne var ne yok yüklenince gol bulabileceğimiz bir kadro. Üstelik bu isimlerin yedeği de yok. Kulübede bir tek Serdar Dursun vardı ki o da girince etkisini gösterdi. Golü de onun ceza sahasını karıştırdığı bir anda bulduk. 

Fatih Tekke’nin de sadece üç oyuncu değişikliği yaparak vermek istediği mesaj gibi bu takımın acilinden transfere ihtiyacı var. Hücum hattına 3-4 tane net adam kesinlikle takviye edilmeli ki edilecektir de. Daha fazla puan kaybı yaşamadan eksikler tamamlanmalı. Son dakika Thiam 1 metre geride olsa sezonu puansız açacaktık. 1 puan iyi midir hayır ama gerçekten transferler olmadan en fazla bunu oynarız. Fatih Hoca geç gelen transferleri takıma adapte etmek için yoğun ve hızlı bir mesai yapacak. Sezon hayırlı olsun ilk haftaların günahı olmaz.