"Yukarı mahallede söylediğimiz bir yalana aşağı mahallede kendimiz de inanıyoruz" derdik bazı zamanlarda. Şimdilerde ise sosyal medyada aynı pozisyondayız. Bir yalan, bir algı veya iftira durumu oluyor bir bakıyorsunuz ki yalanı atanın kendisi de o yalana inanmak durumunda kalıyor.

***

Mesela son dönemlerin en çok konuşulan konularından birisi olan yurtdışı çıkış harcı meselesi. Öyle bir yaygara kopardılar ki bazı kesimler "yok üç bin olacak, yok beş bin olacak" gibi yalanlar ortaya atıldığı zaman ısrarla yalanlanmasına rağmen kimse inanmadı ya da inanmak istemedi.

***

Hatta inanmayanlar arasında o söylemleri ortaya atanlar bile vardı. Peki şimdi geldiğimiz noktada durum ne oldu. Ne üç ne de beş diyenlerin yalanı tutmadı. 150 lira olan harç 500 liraya çıkarıldı. Evet, o rakam da çok ancak dolaşıma sokulan rakamların yalan olduğu net ortaya çıktı.

***

Kose Yazisi

Bu sadece yakın zamanda yaşadığımız bir örnek. Şöyle geçmişe doğru bir dönecek olursak sosyal medya ne çok kirletmiş hayatımızı diyebiliriz.

***

Olmayanı olmuş gibi gösterenler her türlü yalanı devreye sokarak algı yapmaya çalışanlar, hatta farklı ülkelerde yaşanan olayları sanki bizde yaşanmış gibi göstermeye çalışanlar veyahut bizzat bakanlar tarafından yalanlanmasına rağmen birçok bakanlıkla alakalı aslı astarı olmayan paylaşımlar.

***

Ne kazanılıyor anlamış değilim ama bu sosyal medya algı ve yalanlarının bizi bir karanlık dehlize doğru götürdüğünü net görebiliyoruz. O yüzden aman dikkat.

***

Evet bazı yönleri ile faydalı tarafları var ama bazı yönleri ile resmen tam bir rezalet çukuru. İnşallah faydalı yönlerini kullanan ve çukura düşmeyenlerden olalım.

Ali Bahar

ACI ÖLÜM

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar'ın geçirdiği bir tekne kazası neticesinde vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim. Mekanı cennet olsun.

Hayat kayıplarla dolu ve çok kısa kime ne zaman ne olacağı belli olmuyor.