Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katıldığı ve tarihe geçen 15 Ağustos tarihli TBMM oturumundan hemen sonraki gün yapılan oturum da tam tarihe geçecek şekilde oldu. Hak edene hak ettiğinin verildiği bir meclis oturumunu keyif alarak izledim açıkçası. 
***
Birileri gibi kıvırtarak, lafı evelenip geveleyerek söyleyecek değilim. "Efendim keşke Alpay Özalan öyle yapmasaydı da, yumuşama ortamı zarar görmeseydi de, ne söylenirse söylensin sineye çekseydi"  gibilerinden yapılan alçaklığı ve tahriki masum kılamam, göremem. 
***
Ben olsam belki de daha beterini yapardım. "En büyük terör örgütü sizsiniz, o parmakları kıracağız, haysiyetsizler" denecek ve orada mal mal bakacaksınız öyle mi? Kusura bakmayın ama midemiz o kadar geniş değil. Herkes fıtratının gereğini yapar ki Alpay Özalan da gereğini yaptı. 
***
Düşünsenize kürsüde milletin vekili sıfatı taşıyan ama o milletin devletine katil diyecek kadar, bu devlet yıkılmalı gibi söylemleri rahat bir şekilde ifade edebilecek cürette birisi meydan boş nasıl olsa diyerek istediği şekilde at mı koşturacak? 
***
Yok arkadaş yaşanan bu olaya ben hiç şiddet gözüyle falan bakmıyorum. Hak eden hak ettiğini tam anlamıyla olmasa bile yaşadığı şekliyle bakıyorum. Zaten işin özü de burada saklı. Hapishanelerde olması gereken ama maalesef ki ülkemizin kalbi niteliğindeki gazi mecliste olanlar bu durumu ortaya çıkarıyor. 
***
Mesela orada bağırıp çağıran birisi vardı. Sevicilerden! Yerler kan olmuş bırakın silmeyin herkes görsün diye feryadı basıyor. Ulan siz zerre miskal insanlıktan nasiplenmiş olsanız yıllardır benim Mehmetçiğimin kanı akarken o feryadı basardın da... Dün şunu bir kez daha anladık ki artık herkesin anladığı dilden konuşmak en güzeli olacak. 
***
Bu arada ayağı kırık bahanesi ile Filistin oturumuna gelemeyen ama hemen ertesi günü keklik gibi seke seke meclise gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e geçmiş olsun diyecektim ki bir de ne göreyim koşa koşa sevicilerin yanına gitmiş. Yoldaşlarını yalnız bırakmamış. 
Eee Hazreti peygamberimiz de "Kişi sevdiği ile haşrolur" dememiş miydi?