Artık eskisi gibi değilim. Aptal değilim mesela... Tüm kalbimle yanında olduğum insanların nankörlüğünü gördüğüm günden itibaren aptallığımı kapımın dışına koydum. Kimse için bir başkasıyla kötü olunmayacağını anladığımda otuzumu aşmış olsam da, yine de bu aydınlanma için geç kalmış sayılmam diye düşünüyorum.  
***
İnsanın iyi niyetlerinin karşılığında aptalmış gibi hissettiren insanlardan arınmanın huzurunu kelimelerle ifade etmem çok zor. Sadece şunu söyleyebilirim ki kendim için yapmış olduğum en kıymetli iyiliklerden biriydi diyebilirim... 
***
Yüzü olanları yüzleşmeye davet ettiğim çok mevzular oldu lakin kimse karşıma çıkıp da yüzleşmedi. Çünkü yüzleşecek bir yüzü olmayan insanlardı. 
 ***
Derdi, tasası bitmeyen insanların yükünü taşıyan kişileri gözlemleyecek olursanız eğer fark edeceksiniz ki bir başkasının derdini kendi derdiymiş gibi dert edinen insanlar sonsuza kadar dert taşımaya mahkummuş gibiler. Çünkü karşı tarafın sizden beklentisi artık o yönde oluyor... 
***
İstiyorlar ki mahşere kadar derdimi dert bilsin, sıkıntıma omuz versin, daima zorluklarıma göğüs gersin. Sonra ise çıkarlarım doğrultusunda işim bitene kadar elimde tutarım zihniyetiyle yaşıyorlar.  
***
Nereye kadar yaşıyorlar peki? Sana aptal olduğunu hissettirene kadar... Aptal değilim ben deyip elini ayağını çektiğin an kötü olan yine sen oluyorsun ama olsun, aptal olmaktansa bırak kötü ol!  
***
Her çağırılan yere koşar adım gitmediğin vakit değerli oluyorsun. Ortada olan bir problemi çözmediğin zaman kıymetli oluyorsun. Olacak olanı bile isteye oldurmadığın zaman iyi oluyorsun.  
***
Dahası tüm bunları yapmadığın zaman ardına dönüp baktığında pişman olmuyorsun! Bırak kim sorununu nasıl çözerse çözsün, bırak kim kendi pisliğini nasıl temizlerse temizlesin...  
***
Bir başkası için ömrünü ziyan etmekten vazgeçtiğin gün kendi değerini anlıyorsun sevgili dostum. Aynaya baktığında yüzüne yansıyan geçmişinle yüzleşebiliyorsan eğer son durağa gelmekten korkma! Bazen bir söz yeter o camı kırıp dökmeye, bazen ise bir bakış yeter aklını başına getirmeye.  
***
Aptal değilim, salağa yatacak kadar da çocuk değilim. Kimsenin hayatındaki boşluğu dolduracak puzzle parçalarından biri değilim. Aptal hiç değilim.