Geçen hafta Antalya siyaseti iki şok yaşadı. Birincisi, DAMDAN DÜŞER gibi CHP Genel Başkanlığı’na resmi olmasa da ADAY olduğunu açıklamaya çalıştı!

İkincisi, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün EN BAŞARILI 10 ilçe belediye başkanı içinde 7’nci sırada yer aldığını gösterir araştırmanın sonucu!

İlk önce Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ‘PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ OLUR’ misali CHP Genel Başkanlığı Adaylığına değineyim.

Geçen ay yapılan Tüzük Kurultayı’nda delegelere NAR SUYU ikram edip önerge için imza toplayınca birden havalara girdi. Sanırım kendisi de NAR SUYU içmiş olmalı ki ALG PATLAMASI yaşadı.

Hani “Beklemediği bir duruma yükselip şımarmak, ölçüsüz hareketler yapmak” anlamında kullanılan ‘Ne oldum delisi oldu’ diye bir deyim vardı ya Uysal da aynen böyle oldu sanırım.

Muratpaşa’da SOKAKLAR ÇÖP İÇİNDE ama kendisi GENEL BAŞKAN ADAYI! Bu girişime 5 yıl mecliste birlikte çalıştığı partilisi Recep Tokgöz ilginç bir ifade ile eleştirmiş.

Tokgöz, “Sayın başkan aslında siz 2002 yılında yaptığınız hatalarla siyasi yaşamınızı bitirmiştiniz. Anlaşılan şimdi TABUTA SON ÇİVİYİ ÇAKMAK için uğraşıyorsunuz” diye yorum yapmış.

Şimdi şöyle bir bakıyorum da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret edip, 3-5 kanalda para karşılığı yayına çıkıp, NAR SUYU dağıtıp göze girdiğini zanneden Muratpaşa’nın paşası, Genel Başkanlığa Adaylığını CHP İl Yönetimi’ne bile haber verme ihtiyacı duymamış.

Şimdi CHP’de henüz bir Genel Başkanlık tartışması yokken Uysal’ın bu yaptığı sizce Recep Tokgöz’ün dediği gibi TABUTA SON ÇİVİYİ ÇAKMAK MI, ÖZGÜVEN Mİ yoksa AŞIRI KİBİR Mİ?

Ben onu bunu bilmem amma komşularına, “Ben Bambus’un önünde karpuz satıyordum” diye sallayan, partililerine Genel Başkan Adayı olması için atılan mesajlar hakkında “BİLGİM VAR TEŞVİKİM YOK” deyip CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan paşam, bırakın CHP’nin başına geçmeyi olsa olsa kısa bir süre sonra SİYASİ MEFTA olur!

-------------------

KOCAGÖZ’E ŞAKA MI YAPTILAR?

Ben tatil peşinde iken ağustos ayında CHP’li 10 ilçe belediye başkanlarının başarı tablosunu gösteren bir araştırmanın sonucu açıklanmış. Görmemişim. Ta Dursun Gündoğdu yazana kadar!

Konuyu araştırdım ve karşıma ŞAKA GİBİ bir sonuç çıktı. MLS Araştırma Şirketi, CHP’li ilçe belediyeleri ve belediye başkanlarının başarı tablosunu ölçmüş. En başarılı 10 ilçe belediye başkanını açıklamış.

Araştırma sonucuna göre; birinci sırada yüzde 66.3’le Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, ikinci sırada yüzde 64.4’le Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve üçüncü sırada Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yüzde 64.1 ile yer almış.

Şimdi sıkı durun. Bu araştırmada Kepez Belediye Başkanı MESUT KOCAGÖZ ise yüzde 61.7’lik oranla 7’NCİ SIRADA yer alıyor. ŞAKA GİBİ değil mi?

Kocagöz, 31 Mart’ta başkan seçildi. 14 Nisan’da teleferik kazası nedeniyle tutuklandı. 11 Haziran’da da tahliye edildi. 13 gün koltuğunda oturdu 57 gün cezaevinde kaldı. Araştırma 1-9  Ağustos arasını kapsıyormuş! Haziran-Temmuz yani 1.5 aylık süre değil araştırılan topu topu 9 gün.

Şöyle bir baktım “Mesut Kocagöz’ü başarıya götüren ilk 10’un içine girmesini sağlayan nedir” diye. 

Elle tutulur, gözle görünür bir şey yaptığı yok. Tıpkı diğer CHP’li başkanların yaptığı gibi LAY LAY LOM seansları var.

Mesela, ‘Kepez Kültür Festivali’, ‘Varsak Yaylaları Vişne Şenliği’, ‘Şehit Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç Parkı (önceki dönemden kalma) bakımı ve tabela değişikliği’ gibi benzeri çalışmalar. Çalgı çenginin yanına makyaj!

Amma öyle bir çalışma var ki acayip. Bir tek ABD’linin caddelerinden dahi geçmediği, bir tek ABD’linin ikamet etmediği Kepez’de Amerikan futbolu olarak bilinen RAGBİ’YE büyük yatırım yapılıyor. Altyapı güçlendiriliyor. Amaç milli takıma 4’ten fazla oyuncu göndermek!

Başkan Kocagöz’ü başarıya götüren çalışma bu olsa gerek diye düşünüyorum. Eğer yapılan araştırma Mesut Kocagöz’e bir moral veya ŞAKA amaçlı yapılmadıysa!

Evet, sevgili dostlar; bunlar siyasetin içinde yer alan ilginç ve en önemli gelişmelerdi. Bizim medya dünyasındaki gelişme ise bizden. LİDER HABER TV’nin 3’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ vardı.

Anadolu’dan ulusala kök salan bir ÇINAR olma yolunda! Daha çok yolumuz var. Nice yıllara ve başarılara.