CHP Grup Başkanı Özgür Özel, 2 hafta önce yaptığı çağrıya, 49 Milletvekilinin uymamasına rağmen, bu kez Akbelen üzerinden TBMM'yi bir kez daha olağanüstü toplantıya çağırdı.

 Sözde zamlarla ilgili çağrı yapıldığında, ben de TBMM'deydim. Olağanüstü toplantı çağrısı yapan muhalefet milletvekilleri yoklamaya katıldılar, ancak toplantı yeter sayısı sağlanıp toplantı bvaşlayınca, genel kurul salonundan çıktılar. Tamamıyla göstermelik, samimiyetsiz bir eylem. Genel görüşme yeter sayısına ise ulaşamadılar. Çünkü 49 Milletvekili, o gün kendi partilerinin çağrılarına uymadılar ve meclise gelmeye tenezzül etmediler. Eğer gelmiş olsalardı, söz konusu çağrı amacına ulaşacaktı.

ÖZGÜR ÖZEL KENDİ PR'INI MI YAPIYOR?

 Temmuz ayındaki olağanüstü çağrıda CHP adına grup başkanı Özgür Özel konuşmuştu. Özgür Özel'in, çağrı nedenlerini bırakıp konuşmasında farklı konuları ele alması MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de dikkatini çekmiş, "bu konuşma bana Meclis konuşması gibi değil, kurultay konuşması gibi geldi" demişti. "Eğer sınıf arkadaşım gidecekse, Ekrem yerine Özgür derim" ifadelerini kullanmıştı. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dikkat çektiği bu konu önemli. Zira mevcutta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Milletvekili değil. Partinin Meclis çalışmalarını Özgür Özel yürütüyor. Özgür Özel bugünlerde Genel Başkan olma hevesini üst perdeden dile getirmeye başladı. Hal böyle olunca da, hazır Kılıçdaroğlu'nun otoritesi sorgulanırken, acaba Özgür Özel kendi olası Genel Başkanlığına dair puan toplama derdine mi düştü? sorusu da akıllara geliyor. Eğer durum böyleyse, bakarsınız Kemal Kılıçdaroğlu, halen kendine sadık olan milletvekillerini Özgür Özel'in çağrısı karşısında TBMM'ye göndermez. Kamuoyu da Kemal Kılıçdaroğlu - Özgür özel restleşmesini açıkça görmüş olur.

İÇ TÜZÜKTE DEĞİŞİKLİK İHTİYACI BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, iç tüzük gereğince Meclisi olağanüstü toplantıya çağırdı. Meclisin olağan toplantılarına katılmayan CHP'li vekillerin tatil sürecinde olağanüstü toplantı çağrısını bir taktik haline getirdikleri belli oldu. Bu şekilde kamuoyunda algı oluşturmaya çalışıyorlar. CHP, tabandan gelen eleştirilerden kurtulmak için bu tür girişimlerde bulunuyor. Uzun yıllardır rafta bekleyen TBMM iç tüzük değişikliğinin ne kadar acil bir durum olduğu da bu vesileyle bir kez daha ortaya çıktı. Meclis Başkanı sayın Numan Kurtulmuş da, göreve gelmesinin ardından Anayasa ve İç tüzük konusunun önemli olduğunu dile getirmişti. 1 Ekim sonrasında Meclisin en acil gündemlerinin bu konu olacağını düşünüyorum.