İYİ Parti, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ittifak içinde ayrı liste ile seçime girdi ve diğer küçük partilerden çok daha fazla oy alarak, Millet ittifakının ikinci partisi oldu.

İYİ Parti, CHP'nin "bize oy vermek istemiyorsanız bari buna oy verin" diyerek bizzat milletvekili kiralayıp, salonlar tahsis edip besleyip büyüttüğü bir parti. 4 Mart'ta Meral Akşener masadan kalktı diye CHP cenahının lincine maruz kaldı.

Oysa Meral Akşener, kendine verilen misyonu yerine getirebilmek için, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilemeyeceğini öngörerek masadan kalkmıştı. Onun yerine de yine CHP'li başka alternatif isimler önermişti.

6'lı masa daha kurulmadan önce de kendisinin aday olmayacağını söyleyerek, Kemal Kılıçdaroğlu'na "sen de aday olma" demek istemişti. Bu mesajları alınmamış gibi yapıldı, şansını son bir kez deneyip, masadan kalkma hamlesi yaptı ancak Mariott otel zirvesi sonrası yeniden masaya döndü. Tüm bunlar olurken, 14 ve 28 Mayıs seçimleri Cumhur İttifakının zaferiyle sonuçlandı.

Cumhurbaşkanı adaylığı inadıysa Kemal Kılıçdaroğlu'nun aktif siyasi hayatının sonunu getirdi. Sürekli mutfağından video paylaşan Kılıçdaroğlu evde durmaya dayanamadı, kendine 2 katlı bir villayı çalışma ofisi olarak tuttu.

CHP seçmeninin hakkının küçük partiler tarafından yenildiğini belirten Meral Akşener seçim sonrası resti çekti. Kiraladığı 15 Milletvekilinin diyetini ödemekle bitiremediğini, artık partisinin yüzde 10'a yaklaşan oyunun bir karşılığı olması gerektiğini belirtti.

HDP'ye bile kendisinden daha fazla minnet gösterildiğinden yakındı. halk, HDP destekli 6'lı masada oturmasının hesabını Akşener'e her gittiği yerde sormuştu. Dolayısıyla, teröristbaşıapo'ya verilen özgürlük sözü, Demirtaş'a, Kavala'ya verilen özgürlük sözü Akşener'in başını çok ağrıtmıştı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli 2020 yılında Akşener'e seslenerek, "sen sınırötesi tezkereler konusunda, Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda CHP ve HDP'den ayrılıyorsun. Bunları bırak evine dön" ifadelerini kullanmıştı. Meral Akşener dönüp dolaşıp Devlet Bahçeli'nin sözüne geldi.

 Bugün CHP'lilerin de en çok şikayet ettiği konu, parti yönetiminin Atatürk çizgisinden uzaklaşması ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti düşmanı PKK uzantısıyla yakınlaşması. CHP seçmeni, partinin tepe yönetimine bir ders vermek istiyorsa, İYİ Partiye sahip çıkmak zorundalar. Meral Akşener, Genel İdare kurulu toplantısında "14 Mayıs'tan az oy alırsak giderim" diyerek, kurmaylarına kararlılık mesajı verdi. CHP seçmeni Meral Akşener'in siyasetten silinmemesi için de İYİ Parti adayını desteklemeli.

Her CHP'li aileden bir oy İYİ Parti'ye

CHP Seçmeni için yerel seçim ve İYİ Parti'nin CHP'den ayrı seçime girme kararı büyük bir fırsat. Hem Meral Akşener'in kurduğu siyasi partinin devamı hem de CHP'ye anlamlı bir ders vermek için her CHP'li aile, evdeki oylardan birini İYİ Parti adayına vermeli.

Bu seçmen, böylelikle parti yönetimini de yeniden CHP'nin kuruluş ayarlarına çekebilir. Dolayısıyla CHP seçmeni bir taşla 2 kuş vurmuş olacak. Hem parti yönetimini Atatürk çizgisine çekecek, hem de Meral Akşener figürünün siyaset sahnesinden silinmesinin önüne geçerek, bir sonraki seçim için önemli bir yatırım yapacaktır.