Bitmek bilmeyen kadın cinayetleri, tükenmek bilmeyen çocuk tacizleri, çocuk cinayetleri ve yine gündemden düşmeyen hayvanlara eziyetlerle 2024 yılında da kadına, çocuğa, hayvana şiddette sayenizde şampiyon olduk. 

Birileri tarafından kadınlarımızın hayatına son veriliyor, çocuklarımızın hayatları zindana çevriliyor, dilsiz hayvanların yaşam hakları elinden alınıyor.

***

Peki, tüm bunlar pervasızca olurken sizler tam olarak ne yapıyorsunuz? Sabah güle oynaya çıktığınız evinizden koltuğunuza oturmak için işinizin başına geldiğinizde Türkiye gündemine düşen kadın, çocuk, hayvan katliamlarını duyuyor musunuz? 

Duyduğunuz zaman kınamak dışında neler yapıyorsunuz? Bizim ülkemizde adalet sistemimiz neden bu kadar ağır işliyor? Ya da neden bir türlü sağlıklı bir şekilde işlemiyor?

***

Bizi görmeniz, varlığımızı var saymanız için daha kaç kadın, kaç çocuk öldürülecek bu ülkede? Hemen hemen her gün, caniler tarafından bir kadın öldürülürken adaletin adaletsiz işlemesine vesile olan yasalara, yasalar var/mış gibi görenlere bu sözlerim...

***

Gör artık bizi “Kanun Koyucu” nasıl görmen gerekiyorsa bizi öyle gör. Kanun koyucu kanun maddesini hazırlarken görmen gereken hususları gör, başı tavuk gibi kesilip bir annenin kucağına evladının başını atan katili gör. Suç kaydı yaşını aşan suç makinelerinin dışarıda elini kolunu sallayarak rahatça gezip, gencecik bir polisi bir kurşunla kafasından vurarak oracıkta öldürdüğünü gör.

***

Çocuklara tecavüz eden insan kılıklı hayvanlarla yaşadığımızı gör. Köpeğe tecavüz etmek için soyunan soysuzu gör. Kedi ve köpekleri zehirleyip siyah poşetin içinde ölüme terk eden vicdansızları gör. Tüm bunları yapanların gücünü kimlerden aldıklarını gör. Bugüne kadar ezber ettiğiniz yasaların, anayasa maddelerinin bir işe yaramadığını gör.

***

Daha nasıl anlatılır bilmiyorum ama gör artık. Her an bir felakete kurban gideceğimizi ve başımızın toprağa düşecek olduğunu gör. Benim haklarımı gör ve adaleti yok sayanlara bunu göster. Gör ki bu düzenin böyle gitmeyeceğini göster.

***

Kaybettiklerimizle kazanmak istemiyoruz. Bundan sonra kaybetmeyeceğimiz camlarla kazanmak istiyoruz. Cezaların arttırılması için yapman gerekeni yap, infaz yasasını ben bilmem. Muhtemelen öldürülen kadınlar, çocuklar da bilmiyorlardı.

***

İnfaz yasasına bağlayarak serbest bıraktığınız suçluların dışarıda elini kolunu sallayarak sayısız suç kaydıyla içimizde gezmelerinin günahını biz kadınlar ölerek ödemeyeceğiz! Herkes kendi işlediği suçun bedelini cezasını çekerek ödesin artık. 

***

Adaletin bir ayağı topal derler... Artık öldürülen canlarla birlikte öldürülen insanlığı da gör ki adaletin kör olduğuna bizleri inandırma. Keyfe keder katil olanları gör artık ve yüreklerimizde yanan ateşlere bir nebze olsun su dök Kanun Koyucu!

SON SÖZ

Şimdi soruyorum size; katilleri durdurmanız için daha ne kadar öleceğiz?