Kitapları yaşatmak için verilen emekleri gördükçe bir kitabın yazarı olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum. Yıllardır kalıplaşmış, klasik, ezber edinmiş ama ne yazık ki eyleme dökülemeyen altı özenle çizilip, ağız dolusu söylenen slogan halinde cümlelerimiz var.  
***
Sık duyduğunuz cümlelerden birini sizlerle paylaşıyorum: “Kitap okumak ruhu besler, mutlaka aileler çocuklarıyla kitap okumalı...”  Kitap okumanın önemini vurgulayan bu ve buna benzer birçok cümleyi mutlaka duymuş hatta duymakla da kalmayıp çocuklarınıza kitap okumanın önemli olduğunu söylemişsinizdir. Peki, sen gerçekten kitap okuyor musun? En son hangi yazarın kitabını okudun mesela, okuduğun kitabı hatırlıyor musun?  


***
Tam da bu noktada Korkuteli Cumhuriyet Ortaokulu öğretmeninin bir araya gelerek, kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandıran Kitap Kurtları Okuma Kulübü projesinden sizlerle bahsetmek istiyorum. 
***
Geçtiğimiz günlerde Kütüphane Haftası etkinliği ile bir araya geldiğim Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin bu hafta da Kitap Kurtları Okuma Kulübü davetlerine katıldım. Ayşe Çalışkan, Ümran Özdemir Acar, Nezahat Ünal, İncifer Leylek Uçar öğretmenlerin önderliğinde okulun kütüphanesinde bir araya gelen öğrenciler, seviyelerine uygun okuma kitaplarını alarak okumaya belirlenen süre içerisinde kitabı okuyup daha sonra kitap hakkında fikirlerini, düşüncelerini ifade ediyorlar. 
***


Kitap tahlili yapan öğrenciler için bu projenin ne denli önemli olduğunu anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum. Eli öpülesi öğretmenlerimiz tarafından bu proje düşünülmüş, emek verilmiş ve hayata geçirilmiş. İşte şimdi kitap okumanın önemiyle ilgili söylenilen sözler bir okulun çatısı altında hayat bulmuş ve yeşermeye başlamış... Düşünmenin bir adım ötesine geçildiği zaman bir şeyler kıymetli oluyor  ve hayata katma değer katıyor. Bu anlamda başta öğrenciler olmak üzere ebeveynler de bile farkındalık kazandıran Kitap Kurtları Okuma Kulübü projesini hayata geçiren kıymetli öğretmenlerime şahsım adıma çok teşekkür ediyorum. 
***
Kitapların dünyasına yapılan her yolculuk öğrencilerimizin gelişim ve sosyal iletişim becerilerinde hiç kuşkusuz ki etkili olacaktır. Kendilerini toplum önünde ifade etmekte daha özgür bir birey olarak görmelerini sağlayacak ve okudukları kitapları karşılıklı analiz ettikleri için eleştirel düşünme yeteneklerinin de gelişmesinde önemli rol oynayacaktır. 
***
Bu bilince erişen bireylerin artması dileğiyle daha çok sesimizin duyulması gerektiğine yürekten inanıyorum... Emeği geçen kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ediyor kitap kulübünün değerli öğrencilerine ise sevgilerimi sunuyorum. 
***
Öğrencilere özel hazırlamış olduğum küçük notlarla  kitap ayraçları bastırdım ve onlara hediye ettim. Öğrencilerin heyecanını, önemsenme duygusunun mutluluğunu  sizlere anlatacak kelimem yok maalesef...  
***
Kıştan kalma bir yaz gününün sıcaklığı ile kucaklaşarak, hatıra fotoğrafı çekilerek ve tekrar bir araya gelme sözünü vererek okuldan ayrıldım.  
SON SÖZ
Hayat yolculuğunuzda size eşlik edecek gerçek dostun kitaplar olacağını unutmamanız dileğiyle sevgiyle kalın gençler...