Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Bursa’da ilçe kongrelerini nihayete erdirdi.

Pazar günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda gerçekleştirilen Osmangazi kongresiyle süreç tamamlandı.
Yerel seçim çalışmalarına hızlı başlayan MHP, iki hafta içinde teşkilatlarını yerel seçimlere hazır hale getirdi.

Planlanan takvim dahilinde sorunsuz ilerleyen süreç, Osmangazi başta olmak üzere Mudanya, Mustafakemalpaşa, Kestel, Gemlik ve İznik’te başkan değişiklikleriyle neticelendi.
Osmangazi’de Kerim Gürsel Çelebi, Mudanya’da Hasan Uysal, Mustafakemalpaşa’da Ahmet Beygirci, Kestel’de Ahmet Eraslan, Gemlik’te Emrah Keskinden, İznik’te İlhan Ayaş teşkilatların onayı ile başkanlık görevine seçildi.
İlçe teşkilatlarını Mart 2024’e yeni bir motivasyonla hazırlayan MHP’de, 30 Eylül Cumartesi günü Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda il kongresini gerçekleştirilecek.

Parti genel merkezinin takdiriyle il başkanlığı görevini M. Cihangir Kalkancı’dan devralan Muhammet Tekin, yeni yönetimiyle kongrede teşkilat mensuplarının huzuruna çıkacak.
MHP’de teşkilatlardaki yenilenme sürecine il kongresiyle son mühür vurulacak. Ekim ayı itibarıyla Cumhur İttifakı’nın yerel yönetimler stratejisinin belirlenmesi beklenecek. AK Parti’nin 7 Ekim’deki Olağanüstü Kongresi sonrası, ittifakın yol haritasına ilişkin genel manzara netlik kazanacak.

Cumhur İttifakı’nın yerel yönetimlerdeki dağılımının nasıl olacağını bugünden kestirmek güç… Elbette ittifakın önceliği, mevcutları koruyup CHP idaresindeki büyükşehirleri kazanmak olacaktır.
Bursa özelinde Cumhur İttifakı için pozitif seyreden bir tablo hâkim…

Ayrı ayrı da girse ittifak da yapsa İYİ Parti’nin ve CHP’nin, bugünkü genel durum itibarıyla Bursa’da şansının yüksek olduğunu söylemek çok zor.
2019’da 9 ilçede aday çıkaran İYİ Parti, ittifak oylarına rağmen hiçbir ilçeyi kazanamamıştı. CHP ise yalnızca Nilüfer, Mudanya ve Gemlik’i alabilmişti.
Bugün Gemlik’te Cumhur İttifakı’nın önde olduğu, Mudanya’da kazanma şansının bulunduğu, Nilüfer’in ise doğru aday ve doğru çalışma ile kazanılabileceği konuşuluyor.
AK Parti’nin kimleri aday çıkaracağı, MHP’nin Yenişehir’in yanında hangi ilçeleri alacağı daha fazla merak ediliyor.
Bu merakın kasım ayından önce giderilmesi şimdilik mümkün değil. Fakat MHP adına ipucu niteliğinde mesajlar var.

Özellikle MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Mahalli İdareler Seçimlerinde takip edeceğimiz birinci stratejik hedefimiz; mevcut belediye başkanlıklarımızı muhafaza ederek bunun üzerine yenilerini ve hatta daha çoğunu eklemektir” sözü, bu noktada referans addediliyor.

İşte bu söz, pazar günkü Osmangazi kongresinde MHP Lideri Bahçeli’nin mesajı olarak okundu ve alkış aldı.

Yalnızca bu söz değil; ‘MHP, Türkiye’nin son siperidir’, ‘Kongrelerimizde kaybeden yoktur’ ifadelerinin yer aldığı mesaj teşkilat mensuplarınca ayakta alkışlandı.
Osmangazi, Bursa’nın kalbi ve en büyük ilçesi… Osmangazi, aynı zamanda yüzölçümü ve nüfusuyla onlarca ilden de büyük… 1989’dan bu yana tüm yerel seçim sonuçları gösteriyor ki Osmangazi’yi kazanan Bursa’yı kazanır.

Peki, Osmangazi’yi kazanacak adayı kim çıkarabilir?

Hiç şüphesiz MHP, güçlü teşkilat yapısıyla Osmangazi’yi kazanacak aday çıkarabilir. Bu dönemde ‘üç merkez ilçeden birinin MHP yönetiminde olması’ düşüncesi, yaygın bir kanaat haline geldi.
Pazar günü Hüdavendigar Salonu’ndan verilen güçlü mesaj, ‘neden olmasın’ dedirtti.

Özellikle başarılı iş insanı Kerim Gürsel Çelebi ve ekibinin dinamik yapısı ve yüksek motivasyonu, Mart 2024’te hem MHP hem de Cumhur İttifakı adına önemli bir güç kaynağı olacaktır.
Öte yandan ilçe kongrelerinin tamamında olduğu gibi Osmangazi’de de kelimenin tam anlamıyla birlik ve bütünlük hâkimdi.
Diğer partilerin aksine gürültü ve patırtısız bir şekilde gerçekleştirilen MHP kongreleri, vefa temsiliyle de öne çıktı.

Osmangazi kongresinde Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu divan başkanlığı yaparken İl Başkanı Muhammet Tekin de divanda yer aldı.
Yoğun katılımın sağlandığı kongre salonunda önceki il başkanları M. Cihangir Kalkancı ve Tevfik Topçu, protokoldeydi. Kalkancı’ya ilgi yüksekti.
Osmangazi’nin önceki dönem başkanlarından Seyfi Seyfioğlu ve başkanlık görevini devreden Niyazi Çakır da ön sıradaydı. Çakır’ın davaya sadakati vurguladığı veda konuşması salondan alkış aldı.
Kongreye katılanlar arasında AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez de vardı.

Son kongrelerinde güven tazeleyen MHP Yıldırım İlçe Başkanı Kadir Taşçı ve Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç ile göreve yeni seçilen Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Beygirci de oradaydı.
MHP’nin 28’inci dönem milletvekili adayları salondaydı. İl ve ilçe yöneticileri, teşkilat üyeleri de kongrede hazır bulundu.

Türk Hukuk Enstitüsü Bursa Şube Başkanı Av. Ahmet Doğu, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut, Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Türk Eğitim Sen 3 No’lu Bursa Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu ve sivil toplum temsilcileri programa icabet etti.
Salona sığmayan kongrede yeni başkan Kerim Gürsel Çelebi’nin ‘yılmadan, yorulmadan’, ‘birlik ve bütünlük içinde’ çalışmaya devam edeceklerine ilişkin sözleri takdir topladı.
Çelebi’nin Türk dünyasını selamlayıp ‘Ne mutlu Türk’üm diyene!’ ifadesiyle tamamladığı konuşması, salonun gönlünü kazandı. Çelebi’nin hitabet gücü, dikkat çekti.

Milletvekili Fevzi Zırhlıoğlu, divan başkanı olarak siyasi konuşmalar bölümünde kısa bir değerlendirmede bulundu. Zırhlıoğlu, MHP Lideri Bahçeli’nin sözlerine atıfla yerel seçimlerde MHP’nin ve Cumhur İttifakı’nın zaferinin önemine vurgu yaptı.
Özellikle Cumhur İttifakı idaresinde olmayan belediyelerin kazanılmasının gerekliliğini belirten Zırhlıoğlu, ‘Bursa’da Nilüfer, Mudanya ve Gemlik ilçelerini kazanmalıyız’ dedi.
Zırhlıoğlu’nun konuşması sonrası, oylamaya geçildi. Kerim Gürsel Çelebi ve ekibi yönetime seçildi.

Şimdi artık gözler, 30 Eylül’de…
Saygıyla…