“Bu nasıl bir başlıktır” diye düşünebilirsiniz belki ama yazımın ilerleyen kısımlarında elbette açılımını yapacağım.

Malum son günlerin en çok konuşulan meselesi haline geldi bir kez daha başıboş köpek sorunu. Özellikle meclisteki komisyon görüşmeleri esnasında yaşananlar tam bir kepazelik.

***

Allah aşkına orası milletin meclisi, ülkemizin en önemli kararlarının alındığı bir yer. Nasıl olur da böyle önemli bir yer sirke çevrilir.

Mağdur olan ailelerin, bu konuda sıkıntı yaşayanların o komisyona giderek dertlerini, sıkıntılarını ve yaşadıkları acıları anlatmaları elbette çok normal ancak orayı sirke çevirme gayretine girenlerin ne işi var.

***

Hele hele bazıları var ki kameralardan izlediğimiz kadarı ile sokaklardaki başıboş köpeklerden daha saldırgan bir tutum içerisine girmişler. İzlerken adeta nefesim kesildi ve hayretler içerisinde kaldım. İnşallah bu mesele uzatılmadan bir an önce hallolur ve herkes rahat bir nefes alır.

***

Bu arada şunu belirteyim ki bu yasa teklifine katliam yasası diyen düpedüz yalancıdır. Milleti aldatmaya da kandırmaya da hakkı yoktur. Hazır yasa görüşmeleri devam ederken bir teklif de ben sunayım diye 1999-2004 Kepez Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Atay aradı.

***

Özellikle Lider Haber TV'deki sabah programlarını takip ettiğini ve yaşananların tam bir maskaralık olduğunu belirterek "Biz insanlar araç aldığımız zaman vergi veriyoruz. Motorlu Taşıtlar Vergisi. Peki evinde hayvan besleyenler neden Hayvan Besleme Vergisi vermiyorlar" demez mi?

***

Yahu başkanım zaten ortalık karışık hele bir dur demeye kalmadan "Bu hayvanları besleyenler yolda, sokakta, parkta geziyorlar ve hayvanlarını da gezdiriyorlar. Peki onların pisliğini kim temizliyor? Onlardan bizlere bulaşabilecek hastalık konusunda nasıl bir titizlik gösteriyorlar? O halde onlara devlet öyle bir vergi eklesin ki herkes attığı adıma dikkat eder. Hem hayvanların rastgele yerlerde pisliklerini bırakmalarına engel olurlar hem de bakanlarını adam akıllı yaptırırlar" dedi.

***

 Aslında düşününce hak vermemek elde değil. Neden olmasın? Hem bunda araç muayene istasyonlarında sürekli öpüldüğümüz gibi bir durum da olmaz.

SON SÖZ

O halde yasa düzenleyicilerin aklına kar suyunu kaçıralım gerisi de onların bileceği iş olsun.