Rizespor deplasmanında Avrupa hayalini bırakan Antalyaspor, Hatayspor karşısında da çok farklı bir oyun ortaya koyamadı. İlk 60 dakika tam bir hayal kırıklığı yaşatan Kırmızı-BeyazlılardaHelton Leite dışında savaşan bir ismi sahada göremedim. Haftalardır adeta tek başına mücadele eden Brezilyalı’nın gardı da 26’da düştü. 24’te net pozisyonu çıkaran Leite, 26’da da dirense de üst üste gelen 3’üncü şutta çaresiz kaldı. 

60 dakika uyuyan Antalyaspor adına ilk pozisyon ise 62’de yaşandı. Streek’in sağdan getirdiği topta ceza sahası dışından net bir şut şansı bulan Safouri, taraftarı ayağa kaldırabilen tek atağın sahibi oldu.

Bu dakikanın ardından silkelenen ve adeta yeniden doğan Antalyaspor, her ne kadar sezon sonuna kadar elindeki hedefleri harcasa da 3 puanın çok uzak olmadığını gördü. Önce Buksa, sonrasında da bu sezonun kayıp ismi Zymer Bytyqi’nin golleriyle gelen 3 puan ölü havayı da tamamen ortadan kaldırdı.

***

Geçen sezon sakatlıklardan dolayı bir türlü istikrarı sağlamayan ve bu sebeple yoğun eleştiri alan Ömer Toprak, bu sezonun en güvenilen isimleri arasındayken Nuri Şahin – Sergen Yalçın değişimiyle bir anda formasını unuttu. Hatay maçına kadar sadece Pendikspor’a karşı 11’de şans bulan Ömer Toprak ne olduysa 13 hafta sonra kadroya geri dönme şansını elde etti. Her teknik adamın kendince tercihleri olabilir ama Ömer Toprak gibi deneyimli bir ismin kupa maçları dahil hiçbir maçta düşünülmemesinin nedeninin Sergen Yalçın’ın hafızası olduğunu ve böyle bir futbolcusunun olduğunu unuttuğunu düşünüyordum. Hatayspor maçında hatırladı. Ne diyelim darısı unutulan bir diğer isim olan Erdal Rakip’e…