Bugün Süper Lig temsilcimiz Alanyaspor’un milli araya kadar olan süreci ve takımın genel yapısını değerlendirelim. 
Geçtiğimiz yılki kadromuzdan sadece birkaç değişiklik ile yeni sezona başladık ve hazır birtakım olarak sezonu açacağımızı düşünmüştük. Ancak özellikle geçtiğimiz yılın ikinci devresindeki güzel oyunu bu sezon başında göremedik. Elbette Ahmed Hassan ve Oğuz Aydın gibi çok önemli iki oyuncunun olmayışı bundan etkili olsa da asıl sorunu başka yerlerde aramak gerekiyor. Lige oynadığımız 4 maçta sadece 2 puan alabildik ve ligin dibine demir attık. Bu dört maçta Fenerbahçe ve Başakşehir deplasmanları kabul edilebilir ancak içerde oynadığımız Eyüp ve Göztepe maçlarından 3 puan almamız gerekiyordu. 
Öncelikle maçların tamamında rakiplerimizden daha fazla topla oynadık. Fenerbahçe’ye karşı bile yüzde 51 topla oynama oranı yakaladık ki bu zaten Alanyaspor’un uzun süredir takıma yerleştirdiği bir sistem. Topla fazla oynayan, çok fazla pas yapan, savunmadan pasla çıkan, hızlı hücumlardan ziyade set oyunu ile gole gitmeye çalışan bir takımız. Bu taktik güçlü ancak uygulaması çok kolay değil. Bu şekilde galibiyet alabilmek için hücumda kaliteli birkaç ayağa sahip olmak lazım. O oyuncuların ekstra yaptığı işler ve duran toplarla bulunan goller galibiyet getirecektir. Ancak bitiriciliği bu kadar kötü bir takım elbette galibiyet alamaz. Bakın Fenerbahçe maçı hariç kalan 3 maçta da rakiplerimizden çok daha fazla şut çekmişiz ve ceza sahası içerisinde topla buluşmuşuz. Biz 47 şutta 4 gol bulurken, rakiplerimiz 46 şutta 9 gol atmış. 
İstatistikleri ve saha içi durumu göz önüne aldığımızda bu cendereden çıkmanın yolu net olarak transfer. Daha önce de dediğim gibi defans kısmında sıkıntı çekmeyiz ama hücumda hala çok eksiğiz. Rony Lopes, Juan ve Serdar Dursun hiç hazır gelmediler ve takıma monte edilemediler. Makouta’da pas oyununda zorlanıyor henüz sisteme ayak uyduramadı. Yusuf ve Efecan da çok iyi durumda değiller ve hal böyle olunca gol atmamız zorlaşıyor. 2 gol atan Cordova ise bana göre hala çok çok yetersiz. 
Fenerbahçe gibi güçlü bir takıma Cordova, Serdar gibi iki forvetle çıkmak nasıl bir mantık anlamadım mesela. Elbette futbolcular gibi teknik direktör Fatih Tekke’de formsuzdu. Trabzonspor iddiaları hocanın kafasını karıştırmışa benziyor. Özellikle son açıklamalara bakarsak hocaya teklif gelmiş sonra siyaset araya girmiş ve Trabzonspor Şenol Güneş’le anlaşmış iddiaları bizi de etkiledi. Ancak bu defter kapandı ve şimdi Fatih Hoca’nın tüm odağını takımı toparlamaya vereceğini düşünüyoruz, umuyoruz.
Alanyaspor’un ilk hedefi ligde kalmaktır. Bu milli ara çok güzel bir zamanda geldi. Bir iki transfer yapılabilirse, takım da bu milli arayı iyi geçirirse puanları toplamaya başlarız. Ligde Adana Demirspor, Kayserispor ve Hatayspor gibi küme düşme ihtimali çok yüksek olan takımlar var. Onların bile altında kalacağımızı kesinlikle düşünmüyorum ve her zaman ki gibi aynı sözümü yazının sonunda yine tekrarlamak istiyorum: Biz bu yönetime güveniyoruz…