Geçtiğimiz hafta Instagram'ın erişime kapatılması bazı kesimleri öylesine rahatsız etti ki, neredeyse birçoğunun kimyası bozuldu. Kapatılması doğru diyen de vardı yanlış diyen de. Ancak özellikle bazı kesimler var ki, her zamanki gibi hedefleri yine iktidar oldu. 
***
“Nereden bir açık yakalasak da iktidara sallasak” diyen zihniyet mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya başladı. Vay efendim özgürlükler kısıtlanıyor, vay efendim sansürcü zihniyet hortluyor, vay efendim dünyaya rezil oluyoruz, vay efendim e-ticaret bitiyor falan...
***
En son söyleyeceğimi baştan söylemem gerekirse, sonuna kadar kapatma kararını destekliyorum. Yenilen, içilenleri paylaşanlar öylesine bir görgüsüzlük yapmışlar der geçerim onda sorun yok ama özellikle yalanlar ve kurgular üzerine birilerine hizmet eden mandacıların, toplumu algı ile kandırmaya çalışan düzenbazların, soytarılık ve palyaçoluk yapanların hesapları kitapları bozuldu öncelikle buna sevindim. 
***
Ayrıca terör örgütü propagandası yapanların ayarı kaçtı ona da çok sevindim. Bir diğer sevincim ise orasını burasını teşhir ederek toplumun ahlaki değerlerini çökertmeye anda içmiş olan sapık ve sapkınlar da oturma organlarının üstüne oturdular ona da sevindim. Tüm bu sevinçlerimin yanında gerçekten namusu ile ticaret yapan, Ahi Evran düsturunu rehber edinen, devletine milletine bağlı vergisini veren esnafımız ki o sayfadan ticaret yapanlar işte onlara üzüldüm. 
***
Bu arada ticaret demişken geçtiğimiz gün en büyük matematikçilerin ve hesap uzmanlarının bile şapka çıkaracak cinsten bir dahimiz ortaya çıkmış ve günlük 1.9 milyar para kaybından bahsediyor. Neye göre kime göre hesap yaptığı belli değil. 
***
Eline 20 lira verip bir ekmek al gel desen mal mal yüzümüze bakacak tipteki bu dahimiz, Instagram 52 gün kapalı kalırsa tasarruf tedbirlerinin geri kazandıracağı miktardan fazla kayıp olacağını buyurmuş. “Hadi len oradan” derler adama. 
***
Madem ülkeni seviyor ve bu hesabı kitabı iyi yapabiliyorsan o mecrada milyarları cebe indirip bir kuruş vergi vermeyenlere de bir çağrı yap ta görelim yiğitliğini. Yapabilir misin peki? Keşke o cesaretin olsa da ülkemizde vergilerden mahrum kalmasa. 
SON SÖZ
Aslında o, bu, şu demeye bile gerek yok. Bin yıllık devlet geleneği olan, tam yüz bir yıldır da Cumhuriyet’le ve kanunlarla yönetilen bir ülkenin yasalarına ve kanunlarına herkes saygı duyacak. Olay bu kadar basit.