Firari Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, vicdanlı bir kuryenin ihbarı ile Amerika’da nihayet yakalandı.

Avukatlarının açıklamaları biraz canımızı sıkıyor olsa da (bile bile süreci unutturmak, önemsizleştirmek ve hatta cezayı azaltabilmek için manipüle ediyorlar) göz göre göre sebep oldukları cinayetten yargılanacakları fikri içimizi bir nebze soğutuyor

Ve yakalanmaları elbette büyük ses getirdi.

Davanın Amerika’da mı süreceği, Türkiye’ye iade mi edilecekleri sorusu gündemde yerini koruyor ancak genel görüntü Türkiye’ye iade konusunun henüz net olmadığı yönünde.

Fotoğraflarını bizzat göremesek te Eylem Tok ve oğlunun ayrı hapishanelerde olduğu, mahkemeye mahkûm kıyafetleriyle getirildikleri gelen bilgiler arasında.

Eylem Tok ‘a ilk mahkeme esnasında bir Türk tarafından sorulan ‘katil annesi olmak nasıl bir duygu’ sorusuna ‘Allahüekber’ demesi ise o kadar yakışıksız, anlamsız ve boş bir çaba ki!

Çok yorum yapılabilir ama dinin arkasına saklanmak için son yer artık burası.

Bir can ölüme terk edilmiş, bu ölümün arkasından yapılması gereken hiçbir insani hareket yerine getirilmemiş (kazayı haber vermek, ambulans çağırmak gibi), son derece bencilce sadece kendi çocuğunu düşünerek yapılan bir kaçış eylemi söz konusu. Üstelik annelik mefhumunun arkasına sığınarak. 

Böyle bir canilikten sonra,

‘Allahuekber’ diyerek ne yapmaya çalışmaktasın?

İşin aslı Eylem Tok ve oğlunun Amerika’da daha iyi bir ceza alacağına inanıyorum. Çünkü Türkiye’ye döndükleri anda onları aylardır orada tutmayı başaran güçler yeniden devreye girerek sadece parayla kurtulmaları sağlayabilir.

Ancak Amerika’da bu ihtimal daha düşük.

Üstelik Amerikan hapishanelerinde bir Türk olarak bulunmak çok daha zor.

İşin asli çekirge bir zıplar, iki zıplar ama sonunda yakalanır.

Allah’ın adaleti yarına bırakır ama yanına bırakmaz.

Daha da kötüsü ceza yatıp çıksalar bile toplum vicdanı ile bu durumun unutulmayacağı ve yaşadıkları süre boyunca bu utancın onların peşinden geleceği gerçeği.

Konumuza dönecek olursak arkada gözü yaşlı kalan gencecik bir eş, bir bebek ve aileyi düşünerek sürecin takipçisi olacağız.

Kazananın güç ve para olmasını değil hukuk ve adalet olmasının tesisinde yazılı güç olmaya çalışacağız.

Çünkü hayat sadece kendimizi değil, her canlıyı koruyup kolladığımızda yaşanabilir.

Ve dünyayı yaşanılmaz kılan Eylem Tok gibi bencil ve ben merkezciler cezalarını da çekmeli, hadlerini de bilmeli, alacakları ceza iyi bir örnek olmalı.

Ve son olarak

İnsani adalet gecikebilir ama ilahi adalet asla ıskalamaz!