Geçtiğimiz hafta adeta 85 milyon insanın ciğerleri cayır cayır yandı. Ülkemizin çok farklı illerinde bazıları es zamanlı olmak üzere peş peşe çıkan orman yangınları yeşil vatanımızın bir bölümünü adeta küle döndürdü.

A N L A Y I Ş M E S E L E S İ!

***

Gerek Orman teşkilatımız gerekse kamu kurum ve kuruluşlarımız ile gönüllü vatandaşlarımızın olağanüstü gayreti bu yangınları söndürme konusunda gösterdikleri çaba her şeyin üstünde idi. Öncelikle her birine ayrı ayrı teşekkür etmek lazım.

***

Siyasetin bir kenara itildiği, meselenin milli bir mesele haline evrildiği bir ortamda malum cenah yine yaptı yapacağını. Herkes bir an önce yangınları söndürme çabası içerisinde iken CHP Genel Başkanı Özgür Özel o meşhur çıkışlarından geri durmadı yine.

A N L A Y I Ş M E S E L E S İ! 2

***

Neymiş efendim Özel'in partili belediye başkanı Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya ulaşamamış. Sanki ulaşıp konuşunca yangın kendiliğinden sönecek. Adam insan üstü gayret gösteren ekiplerle beraber işin koordinesinde, bir an evvel yangın sönsün bir fazla ağaç nasıl kurtarabiliriz derdine düşmüş Özgür bey ise neyin peşinde.

A N L A Y I Ş M E S E L E S İ! 1

***

Aslında pek de şaşırmıyorum. Afetler, felaketler ve acılar üzerinden siyasi rant devşirmeye alışmış bir kafadan her halde faklı bir durum beklenemezdi. Geçmişe baktığımız zaman yapılanları gördükçe bu gün yapılanı da o yüzden hiç yadırgamadım.

***

Ben yadırgamadım ancak bu kafanın hala yalan ipiyle kuyuya inilemeyeceğini de anlamaması ülkemiz açısından çok büyük şanssızlık. Çünkü ülkenin yönetimine talip olmuş bir siyasi iradenin temsilcileri sorunlu değil sorumlu davranmak, kamuoyunu da doğru bilgilendirmek gibi bir zorunluluğu olmalı.

***

Özgür beyin belediye başkanım bakana ulaşamadı söyleminden sonra Tarım ve Orman Bakanı ben iki defa o belediye başkanını aradım telefonlara bakmadı hatta geri de dönmedi diye bir açıklama yaptı.

***

Peki, o açıklamadan sonra Özgür Özel bir düzeltme yaptı mı? Elbette hayır. Bırakın düzeltme yapmayı yeşil vatanımız yanmasın diye can siparane çalışan kahramanlara bir teşekkürü bile çok gördü.

SON SÖZ

Keşke böyle olmasa diyeceğim de bazı şeyler anlayış meselesidir vesselam !