Geçtiğimiz haftalarda “dikkat etmek lazım” diyerek bir yazı kaleme almış ve herkesin dikkatini çekmeye çalışmıştım. Tehlikenin büyüklüğünü az çok görüyor ve ondan dolayı da vatandaşlık görevimizi yerine getirerek uyarılarda bulunuyordum. Sadece bir takım kişi veya meslek gruplarının değil vatandaş olarak bizlerin de dikkat etmesi gerektiğini yazmıştım. 
***
9 gün olan bayram tatili döneminde yollardaki kalabalığın tehlikeli boyutlara ulaştığını hep beraber yaşayarak gözlemledik. Tatilin kalan iki gününde de dönüş yollarının aşırı kalabalık olacağını düşünerek bir kez daha sürücüleri dikkatli olmaya çağırıyorum. 
Onlarca canın aramızdan ayrıldığını düşünecek olursak trafik yoğunluğunun daha da artacağı bu iki günde de sayının artmaması için önceki çağrımı bur kez daha tekrarlıyor ve herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum. 
***
Peki yitip giden canların hesabını kim verecek ve vebalini kim ödeyecek? Sadece yollardaki yitip giden canlar için bunu söylemiyorum elbette. Mesela yangınlar... Mardin ve Diyarbakır'daki yangınlarda hayatlarını kaybeden 6 vatandaşımızın vebali? 
***
Yaz aylarının başlaması ile birlikte tüm kurum ve kuruluşlar bu konuda uyarılarda bulunmasına rağmen hala inatla ateşle oynamaktan, anız yakmaktan piknik sevdasından bir türlü vazgeçemiyoruz. Böyle olunca da acı son kaçınılmaz oluyor. İşte bakın anız yakan bir sorumsuz yüzünden 6 canımız gitti. 
***
Akıl alır gibi değil. Bir insan bu kadar nasıl vicdansız ve sorumsuz olabilir ki? O anızını yaktığı tarlasını, hatta tüm servetini verse o canlar geri gelebilecek mi? Yani vebalini ödeyebilecek mi? Elbette imkanı yok. O yüzden bu yangından hepimiz gerekli dersi çıkarmalı ve dikkatli olmalıyız. Kaldı ki anız yakmak kendi tarlamıza zarar vermekten öteye gitmez. 
***
Unutmadan vebal demişken bir de yaz ayları ile birlikte başlayan elektrik kesintisine değinmek istiyorum. Bu çağda reva mı bu Allah aşkına. Faturanızı bedelini alıyorsunuz peki birazını da yeni yatırımlara ayırıp bu kesintileri önlemek adına bir şeyler yapsanız olmaz mı?
***
Çünkü gelip giden bu kesintiler yüzünden insanlar sıkıntı yaşıyor. Birçok kişi eşyalarının yanma tehlikesi altında olduğunu belirterek ilgili kuruma çağrıda bulunuyorlar ve diyorlar ki bizim eşyalarımız yanarsa bunun vebalini kim ödeyecek diye soruyorlar. 
Aynı soruyu bende soruyorum sahi vebalini siz mi ödeyeceksiniz ey yetkili kurum!