Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, büyük bir nezaket göstererek 7 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’u telefonla aradı ve tebrik etti.

İnanıyoruz ki Cumhurbaşkanımız ile Türkmen Beyi’mizin duasını alanın sırtı yere gelmez, gelmeyecektir. Bu herkese nasip olmaz…

Sayın Kurum’un Bilge Lider’e yönelik hürmet beyanı da takdir topladı. Ki dün Lider Bahçeli’nin talimatıyla MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, ‘İstanbul muradına kavuşacaktır’ diyerek Sayın Kurum’a destek verdi. Sayın Kurum da MHP İl Başkanlığını ziyaret ederek kendisine teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket’in Lideri Devlet Bahçeli’nin telefonla arayıp tebrik ettiği isimlerden biri de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Alinur Aktaş oldu.

Başkan Aktaş’ı adaylığı dolayısıyla tebrik eden Sayın Bahçeli, ‘gözlerinden öpüyorum’ diyerek hayır duasını ve başarı temennilerini iletti. Sayın Aktaş da MHP Liderine saygılarını ve teşekkürlerini arz etti.

Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi Bursa’da da MHP teşkilatları, Cumhur İttifakı adayı olarak belirlenen Sayın Aktaş’a en güçlü ölçüde sahip çıktı.

7 Ocak’ta Haliç’teki törende bulunmaması sorulara konu olan MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin ve yönetimi, aynı günün akşamında Başkan Aktaş’ın adaylığına yönelik organize edilen Merinos AKKM Fuaye alanındaki mitinge o kadar güçlü bir katılım gösterdi ki tüm soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

Öyle ki Başkan Aktaş, MHP’nin adayıymışçasına bir sahiplenme, birlik ve beraberlik temsili sergilendi. O akşam salonu doldurduğu gibi MHP Bursa teşkilatları sosyal medyada da son derece iyi bir iş çıkardı.

Bugün halen hangi ilçelerde MHP’li isimlerin aday gösterileceği belli değilken Muhammet Tekin başkanlığındaki MHP İl teşkilatlarının ittifak ruhuna yaraşır duruşu sergilemesi son derece önemliydi.

MHP İl Başkanı Muhammet Tekin, kişisel sosyal medya hesaplarından şu mesajı yayınladı:

Büyük başarılara imza atan mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Bey, Cumhur İttifakı’mızın yeniden Büyükşehir Belediye başkan adayı olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatları olarak Bursa’da en samimi duygularla en güçlü desteği vererek yeniden seçilmesi için canla başla çalışacağız. Bursa’mıza Cumhur İttifakı’mıza, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Gayri milli unsurlara sur Bursa için Alinur

Başkan Tekin’in bu mesajı il yöneticileri, ilçe başkanları ve tüm teşkilatlarca peşi sıra paylaşıldı. Ve bunu bir kıyas veya rekabet için değil görüneni tanımlamak için söylüyorum ki o gece MHP Bursa, AK Parti Bursa’yı çalışkanlığıyla geçti. Çalışkanlıkta yarışanlara helal olsun.

Elbette o akşam MHP İl Teşkilatları nezdinde Başkan Aktaş’ın adaylığıyla sağlanan duygu ve düşünce bütünlüğünün asıl mimarı MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’dır.

Sayın Büyükataman, 14’üncü Olağan İl Kongresi’nde Başkan Aktaş’a yönelik ‘medarıiftiharımız’ ifadesini kullanarak açık desteğini göstermişti. Esasen bu beyan, tüm süreci görmek isteyene yeter de artardı.

Hiç şüphesiz Başkan Aktaş’ın adaylığında Cumhurbaşkanımızın kati iradesi, Sayın Efkan Ala ve AK Parti mekanizmalarının rolü ana unsurdur, ancak Sayın Büyükataman’ın payı da yadsınamayacak ölçüdedir.

İşte bu yönüyle 7 Ocak akşamında Merinos AKKM’deki mitingi iyi okumak ve milliyetçi seçmeni Başkan Aktaş’ın etrafında kenetlemek adına MHP’nin samimi gayretini çok iyi anlamak gerekir.

Kuşkusuz AK Parti de Başkan Aktaş da MHP’deki Cumhur İttifakı’nın her yerde kazanmasına yönelik yüksek konsantrasyon ile dinamik ve çalışkan teşkilat yapısını görüyor.

Muhalif mahallenin parçalara ayrıldığı bir dönemde Cumhur İttifakı’nın iki lokomotifi AK Parti ve MHP’deki uyum ve çalışkanlıkta yarışmaları ülkemiz için büyük bir şanstır.

‘Önce ülkem’ diyerek devletin ve milletin âli menfaatleri için samimi bir gayret içinde olan bu iki partinin teşkilatları, liderlerinin pazarlıksız ve çıkara dayanmayan ittifak yöntemiyle yerelde de çok başarılı işlere imza atacaktır.

En önemlisi de kirli iş birliğinin diyeti olarak, bölücü terör örgütü pkk’nın propagandasına yönelik düzenlenen organizasyonlarda bebek katilinin afişlerine sponsor olan bir büyükşehir yapısına Bursa’da asla müsaade edilmeyecek olmasıdır. Bursa, milliyetçi ve muhafazakâr kimliğine yakışanı yapacaktır.

Bu seçimde de MHP, anketçileri dumura uğratacak ve algıcıların oyununu boşa çıkaracaktır.

Son olarak belirtmeliyim ki farklı illerde de olsa her milliyetçi ve muhafazakâr seçmen, İstanbul başta olmak üzere diğer büyükşehirlerdeki seçimlerin kazanılması için en az kendi şehirlerinde olduğu kadar çalışmalıdır.

Eş, dost, hısım, akraba kim varsa ülkemiz açısından bir dönüm noktası sayılacak derecede önemli bu seçimlerin kazanılması için ikna edilmelidir.

Görüyor, yaşıyor ve kabul ediyoruz ki bugün hepimiz birtakım ekonomik zorluklar içerisindeyiz. Ama inanıyoruz ki bunlar aşılamayacak sorunlar değildir. Özellikle de dünkü yazıda da seçimin anahtarı olarak vurguladığım emeklilerin rahatlatılması ana gündemdir. Bu noktada da gerekli adımın atılacağına şüphe yoktur.

Ülkenize inanın ve güvenin… Ülkeniz için çalışmaya devam edin…

Saygıyla…