Nefsine pay veriyorsan, şeytanın yolunda olduğun için kendinden kork! Melekleri taklit edip, akıl ve mantığınla hareket edip ibadetlere ve hayır işlerle meşgul isen emniyette olduğunu fark et!

***

Cebinde hiç parası olmayan, kaybetme korkusu olmadığı için yolda daha rahat yürür. Kalbinde hiç imanı olmayan da kaybetme korkusu olmadığı için haramları daha rahat işler.

***

Allah muhafaza bu duruma düşmemek için Müslüman’ın her zaman korkması ve uyanık olması lazım. Günümüzde haram işlemek daha pahalıdır. Sevap işlemek o kadar ucuz ki. Yerinden kalk ve bir abdest alarak başla!

***

Engelli bireylerin aracını beyni ve kalbi engelli insanlar çalıyor. Ama kalbi güzel insanlar da gidip o kişinin çalınan aracının yerine yeni araç alıyorlar. İnsan düşünmeden edemiyor, şimdi bunun hangisi engelli diye.

***

Camiden ayakkabı, yardım para kutusu, halı gibi malzemeler çalanlar da var. Beyninde engel olmayan bir insan bunları yapamaz. İnanan bir insan zaten bir şey çalmaz.

***

Kalbinde insanlara ve hayvanlara karşı hiç sevgisi olmayanın kalbinde ve beyninde kara kış vardır. Artık onun ilkbaharı ve yazı olmaz. Yaradana inanan yaradılana da saygılıdır.

***

Bir işi çok bekletip tembellik edersen; ihmale, vebale dönüşmüş olur. Ertelemeyip her işi zamanında yapman zaruriyettir. Yapmadığın zaman dünyada insanlar karşısında, ahirette de Hz. Allah yanında mesul olursun

***

Pırlanta gençler ‘gelecek benim’ diyebilmek için sorumluluk almak ve planlı yaşamak zorundasınız. İnsan çok ama iş görecek insan yok. Akranlarından önde olabilmek için planlı yaşamanız lazım.

***

Hem başarılı olmak hem de kendinize zaman ayırmak için planlı olmaya mecbursunuz. Dağınık yaşar, her şeyi ötelerseniz hiçbir şeye yetişemez, hiçbir işe zaman bulamazsınız. Planlı yaşamak zamanı artırır ve bereketli yapar.

***

Bekar insan gölgesiz ağaç gibidir. Evlendiği zaman eşini hayallerine uydurabilen veya ortak hayallerini karşılıklı gerçekleştirebilen çiftler çok mutlu olurlar. Onlar şeker konulmuş çay gibi tatlıdırlar.

***

Silahlı saldırıda onlarca, binlerce kişi ölebilir. Ancak gerçek aşk saldırısında sadece iki kişi vurulur. Birbirlerini beğenip Allah’ın rızasına uygun yaşayan ve çocukları olan çiftler kadar tatlı bir şey olamaz.

***

Evli kişiler anlaşamayıp ayrılırlarsa onlar kendi kalplerine acıyı basıp, yürekleri birbirlerinden uzaklaşmışlardır. Karşılıklı anlayış, empati olmadan birlikte geçinebilmek çok zordur.