Geçtiğimiz haftanın en önemli konusu ne 2024 Paris Olimpiyat Oyunları, ne de başka bir şeydi. Geride bıraktığımız haftanın tek ve en önemli konusu Instagram’dı. Bence bu kadar büyütülmemesi gereken bir konuydu.  Amma velakin bizim milletimiz alışmış bir kere Instagram’a naparsın? 
***
Aman Instagram’a zeval gelmesin! Yarın TikTok kapatılsa demek ki yer yerinden oynayacak. Ahlaksızlar ahlaksızlıklarına devam edemeyecekleri için veryansın edecek. Neyse teferruata girip kendimi sinirlendirmek istemiyorum. Geçtiğimiz haftaya şöyle bir bakalım isterseniz…
Bilişim Teknolojileri Kurulu (BTK) tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirilmişti. Karar "katalog suçlar" olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı için verilmişti. 
***
Akabinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız Instagram yetkilileri ile masaya oturarak bir takım şartların yerine gelmesi halinde Instagram’ı açabileceklerini söylemişlerdi. Nitekim 8 gün süren görüşmeler sonucunda Instagram yetkilileri ile uzlaşmaya gidildi. 
Geçtiğimiz cumartesi günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ile Instagram'ın anlaşmaya vardığını duyurdu. Instagram'a erişim yasağı sona erdi ve 21.30 itibariyle kullanıcılar platforma girebilmeye başladı. 
***
Instagram açıldı açılmasına da milletimiz bunu öyle bir kutladı ki anlatmak imkansız. Aman yarabbim sanki Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesi operasyonda başarı elde etti. Veyahut A Milli Takımımız Dünya Kupası’nda şampiyon oldu. Sanırsınız Instagram açılınca başımız göğe erdi. 
Yahu ne var yani 1 gafta 10 gün sosyal mecralardan uzak kaldık. Ne oldu canınızdan can mı gitti? Eviniz yurdunuz mu dağıldı? Bazı şeyler bu kadar basite indirilmemeli… Türkiye’nin sosyolojik yapısı gereği bazı şeyleri kaldıramadığı için Instagram kapatıldı ve geri açıldı. Açılacağı da belliydi zaten.
***
Bu durumu bu kadar büyütüp gündemin en önemli konusu yapmaya ne gerek vardı. Biraz Instagram’dan uzak kalmak iyi gelmedi mi size? Açıkça söyleyeyim bana iyi geldi ve hiç umursamadım. Bazı şeylere bu kadar bağlanmak doğru değil. Sosyal mecralar hayatımızı bu kadar çıkmaza sokmamalı. Gerçek dünyaya dönüp bir bakın ne olursunuz… 
Yani şimdi yazacağım bazılarınızı memnun etmeyecek ama umarım TikTok denen iğrenç platformda ya düzenlemeye gidilir ya da tamamen kapatılır. Kaba tabirlerle avanakların ya da geniş mezhepli insanların kullandığı bu platform iğrençlikten, kalitesizlikten başka bir şey değil.
***
Üç kuruş için şaklabanlık yapanları mı ararsın, annemiz teyzemiz, babamız amcamız yaşındaki insanların iğrenç hareketleri mi ararsın… Ne pislik ararsan TikTok’ta. Bazen uzak kalmak iyidir. Sosyal medyadan da dünyadan da… İnsanların aptallıkları artık beni rahatsız ediyor. Herkesin bir silkelenmesi lazım. 
SON SÖZ
Nereye gidiyoruz bilmiyorum ama iyi bir yere gittiğimizi sanmıyorum. Ama ben biraz kafa dinlemeye gidiyorum. Uzak kalmaya, sıfırlanmaya… Geldiğimde görüşürüz. Hoşça kalın.