Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, önceki gün Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u makamında ağırladı.

Bilge Lider’in Koç’u aracına kadar uğurlaması öne çıkarken basına servis edilen fotoğraflarda 17-25 Aralık takvimi dikkatlerden kaçmadı.

Kamuoyunda fotoğrafa dair bir takım yanlı yorumlar yaygınlık kazanınca Türkmen Beyi Bahçeli, bir açıklama yaptı.

Uzun süredir devam eden ‘Cumhur İttifakı bitti, bitiyor, bitecek’ hezeyanlarından biri yenisi türetilirken MHP Lideri Bahçeli’nin cevabı yine malum tayfanın hayallerini suya düşürdü.

***

Lider Bahçeli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Cumhur İttifakı, Türk tarihinin varoluş refleksi, Türk milletinin varlık ve birlik remzidir.

Küresel ekonomi-politik sistemin yeni baştan inşa edildiği, önümüzdeki bir yıllık süre zarfında iç kargaşa çıkma riski en yüksek ülke olarak Türkiye’nin haksız ve hayasızca gösterildiği bir dönemde Cumhur İttifakı milli güvence, milletin özgüvenidir.

İstiklal ve istikbal haklarımızın muhafız ve müdafaa onurunun mihver gücü cumhur ile Cumhuriyet’i kucaklaştıran akıl ve ahlak temelli ittifakımızdır.

Türkiye’miz üzerinde karanlık senaryolar yazan, nevzuhur kaos denklemleri kuran, tarih sahnesinde pasif ve müdahale edilebilir bir ülke olmasının planını hazırlayanlar bugünlerde dedikodu çarkını hızla çevirmeye, fitne cephesini artan ölçekte tahkim ve takviye etmeye başlamışlardır.

Bu mahsurlu tablonun gözümüzden kaçtığını düşünenler hiç kuşkusuz derin bir gaflet ve melanet girdabında sürüklenen çürüklerdir.

17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe süreci, 15 Temmuz FETÖ ihanetinin kuluçka evresidir. 15 Temmuz işgal teşebbüsünün çatısı 17-25 Aralık süreciyle örülmüştür.

Bu nedenle FETÖ’nün ne 15 Temmuz silahlı kalkışmasını ne de 17-25 Aralık kumpasını hatırımızdan ve gündemimizden çıkarmak mümkün değildir. Ayrıca doğru da değildir.

Cumhur İttifakı’nın tertemiz mücadelesine leke sürmek için beşinci kol faaliyeti üstlenen mihrakların boşa kürek çekmeleri bir yana, heveslerinin ve hedeflerinin ihanetle çerçevelenmiş kursaklarında kalması mutlak ve mukadder bir akıbettir.

Şunu da özellikle ve tekraren hatırlatmalıyım ki, küresel internet platformlarının, sosyal medya mecralarının, organize çıkar gruplarının, bazı gazete ve televizyonların (özellikle Halk Tv) Cumhur İttifakı’nda çatlak varmış gibi yaygara koparmaları hüsran içinde hayal kırıklığına uğramaya mahkumdur. Elbette bu odaklarla günü geldiğinde hesaplaşmak kaçınılmazdır.

Cumhur ittifakı Türk ve Türkiye Yüzyılının müjdesi, gelecek nesillerin haysiyet ve heyecan mükafatı olarak kutlu yürüyüşünü sürdürecektir.”

***

Bıkmadan usanmadan Cumhur İttifakı dönük bir kriz ve kaos senaryoları kurgulayanların oyunları gişede patladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yüksek bir liderlik karakteri göstererek ülke ve millet menfaatlerini önceleyen bu ittifakı, içinde bulunduğumuz küresel konjonktürde ülkenin birliği ve bütünlüğü için olmazsa olmaz görülmektedir.

Sokakta halk ekonomik şartlardan dolayı sitemkâr olsa da bilmektedir ki Cumhur İttifakı, kirli bir çıkar ittifakı değildir. 

Bilge Lider’in ‘önce ülkem ve milletim’ şiarıyla pazarlıksız ve yönetme iradesine saygıyla kurduğu Cumhur İttifakı, günün geçici sorunların üstesinden elbet gelecektir.

Bu zor günler geride kaldığında ülkemiz yakın siyasi tarihi, seçim kazanmak için ideolojik uyuşmazlıklara rağmen her türlü oyunu mübah sayanlar ile ‘doğrudan’ ayana tavır alanları yazacaktır.

Terörle iş tutanları, terör seviciliğine soyunanları, kriz ve kaostan beslenenleri ve taşeronluğu meslek edinenleri tarih yargılarken ömrünü Türklük davasına adayan Kurt Siyasetçi Bahçeli’yi altın harflerle anlatacaktır.

Devlet Bahçeli’nin iradesi ve siyasetinin temelleri, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmelerle daha net anlaşılmıştır. Halk, Devlet Bahçeli tarzı siyasetin kıymetini bilmek mecburiyetinde hak ettiği ilgili göstermek durumundadır.

Ki ‘önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ diyen adanmışlar, halka hizmetin erleri olabilsin…

Fesada, haine siyasette boşluk bırakmayan ve fırsat tanımayan yüreklilere saygıyla…