Hz. Ömer Efendimiz (RA) şöyle buyuruyor: ‘İslamiyet şeref olarak bize yeter.’ Hz. Ömer Efendimiz kırkıncı Müslüman olarak şanlı ve şerefli, cennetle müjdelenen on kişiden biridir.

***

On iki sene Müslümanların halifesi olarak hizmet etmiştir. Zamanında başta İran olmak üzere İslam’ın geniş topraklara yayılmasına öncülük etmiştir. Adaleti ile tüm Müslümanlara ve insanlığa örnek olmuştur.

***

Öyle mübarek bir insan ki; Mısır’daki Nil nehrine ‘dur’ deyince nehir duruyor, ‘ak’ deyince akıyor. O’nun zamanında dağdaki kurtlar koyunlara saldırmıyor.

***

Kitaplarda okumuşsunuzdur; ömrünün son günlerine kadar kurtlar koyunlara saldırmamış. Dağ başında bir çoban ‘Eyvah! Ömer öldü!’ demiş. ‘Nereden anladın?’ demişler. ‘Kurtlar koyunlara saldırdı, ondan anladım’ demiş.

***

Hz. Ömer Efendimizin şerefli hayatını melekler ve insanlar yazmakla bitiremezler. O ayrıca Peygamber Efendimiz’e kayın baba olma şerefine de erişmiştir. Mevlam onların şefaatinden bizleri mahrum etmesin (Amin)!

***

Müslümanın planı sabah namazını kılmakla başlar ve diğer vazifeleri ondan sonra gelir. Malum her hayırlı işte besmele çekeriz. İşte sabah namazını kılıp güne başlamak o günün besmelesi gibidir.

***

Dünya işlerine başlarken besmele ile beraber ‘Rabbiyessir’ duasını da okuruz. Yani ‘Allah’ım işlerimiz kolaylaştır, zorlaştırma. İşimizin sonunu hayır ile tamamlamayı nasip et’.

***

Ne güzel değil mi? Rabbimizin emri olan namazımızı kıldık, dünya işlerimize besmele ile başladık. O günün kolay, zahmetsiz geçmesi ve günümüzün hayırla bitmesi için duamızı da yaptık.

***

Düşünsenize akşam yatarken beş vakti de eda etmişiz, kıymetli vaktimizi de planlı ve doğru değerlendirmişiz. İnşallah yaptığımız işler, aldığımız nefes bile ibadet hükmünde olur o zaman.

***

Bakara Suresi’nin son iki ayeti ‘Amenerrasülü’yü de okuduk mu o günü hayırla bitirdiğimizin mührü olur Rabbimiziz izni ile. Müslümanın bir günü nasıl olmalı sorusunun en özet hali böyle cevaplanabilir.

***

Günümüzde ‘iyi’ olmak lüks, ‘kötü olmamak’ bile iyi (!) bir şey oldu. Çünkü nötr olup hiçbir şey yapmamak bile bir şey. Yozlaşmanın geldiği nokta ne yazık ki çok üzücü. Haber izlemek istemez hale geldi insanlar, bir milletin psikolojisi bozuldu artık.

***

Ulus olarak bir karar verme ve toplumu düzeltmek için bir plan yapıp harekete geçme zamanı geldi ve geçiyor. Ekonomi vb. sorunlardan şikayet yerine öncelikle toplumu düzeltmemiz lazım. Çünkü ülkemizin en öncelikli meselesi budur.