Olanlardan ve olmayanlardan memnun olmamak... 
Nedendir bilinmez ama hiçbir şeyden memnun olmuyoruz. Zamanla hepimiz birbirimize benziyoruz ve hayatla ilgili şikayetlerimiz bile aynı oluyor. Kimse kimsenin yaptığından memnun değil. Kimse bir diğerinin yaptığı işi beğenmiyor. 
***
Peki, dönüp kendimize bakıyor muyuz? Bir kez olsun bu memnuniyetsizliğin ben neresindeyim diye kendimize soruyor muyuz? Son zamanlarda insanlarda gözlemlediğim memnuniyetsizlikleri yazarak gün yüzüne çıkarmak istedim. 
***
İnsanlar her şeyin en iyisini, en güzelini istiyor. Buna bir itirazım yok elbette, herkes imkanları doğrultusunda kendine yakışan her ne ise en iyisini, en güzelini isteyebilir tabi ki...  
***
Peki, bununla yetiniyor muyuz? Hayır! İşte burada memnuniyetsizlik başlıyor. Çünkü en iyisi, en güzeli ile yetinmeyip bu sefer daha iyisi, daha güzelini istiyoruz. 
***
Yazın gelmesiyle birlikte düğün, tatil, eğlence merkezlerinin de mevsimi açıldı. Düğünü olan kişi, düğününden memnun kalmıyor. Tatile giden kişi, tatil dönüşü yaptığı tatilden memnun kalmadığını söylüyor. Bir akşam eğlenmek için arkadaşlarıyla dışarı çıkan kişi gecenin sonuna geldiğinde gittiği eğlence merkezinden memnun kalmadığını ifade ediyor. Bu memnuniyetsizlik listesini çoğaltmak mümkün elbette... 
***
Herkes her şeyin en havalısını istiyor. İyi de o havalı dediğin şeyin hava hacmi, boyutu, sınırı nedir peki? Bunun da tatmin edici bir cevabı yok. Anlamsız gösterişler içinde olduğumuz sürece memnuniyetsizliğimiz her geçen gün mutlu olmamıza gölge düşürecektir. Aslında asıl mevzuyu bir anlasak çözüme de ulaşacağız...  
***
Konu kendi memnuniyetsizliğimiz değil başkalarının gözüyle baktığımız hayatlarımızın memnuniyetsizliği. Yaşadığımız hayatımızı kolaylaştırmak, sadeleştirmek mümkünken başkalarının gözüne sokmak için gösterdiğimiz çaba akıl alır gibi değil. Bir başkasının ufacık bir eleştirisi o resmin güzelliğini bozmaya yetiyor. Oysa bir resmin güzelliği parçalarında değil bütünündedir.  
***
Bu da şu demek oluyor ki;  son yıllarda ne olanlardan memnunuz ne de olmayanlardan memnunuz. Kısacası bir virüs gibi memnuniyetsizlik ruhumuza işlemiş desem abartmış olmam herhalde. 
SON SÖZ
Şimdi merak ediyorum; bu memnuniyetsizlikler silsilesinden sen memnun musun?