Biz neden güvende değiliz? Kadın, çocuk, polis, öğretmen, doktor vs. Suçluları koruyan bir yasal düzenleme var da bizler mi bilmiyoruz? Yıllardır torba yasaların içerisinde infaz yasasında düzenlemeler yapılmaya başlandı. Gelinen noktada elimizde delik deşik bir infaz yasası var. 

***

Ceza kanunlarımızdaki suçların cezaları caydırıcı görünüyor olsa da, infaz sürecinde cezaların yatarı maalesef ki çok az. Her yargı paketi görüşmesinde bazı kişiler çıkıp “Af istiyoruz, mükerrer suçların infaz rejiminin değiştirilmesini istiyoruz” diyorlar.

***

 Oysa ki infaz rejiminde yapılan tek bir düzenleme dahi tüm hükümlülere uygulanıyor ve arada gencecik yaşta şehit olan Şeyda Yılmaz’ın katilleri de yararlanıyor. Ülkenin geldiği durum göz önüne alındığında cezaların artırılması ve daha katı bir infaz rejimi olması gerekirken, maalesef ki bu durumun tersi oluyor. 

***

Kanun koyucuların da son zamanlarda bu infaz rejiminden rahatsız olduğuna eminim. Bu nedenle el birliğiyle yeni kanuni düzenlemelerin yapılması ve cezaların caydırıcı olması elzem. Peki bir kadın olarak tekrar soruyorum, bizler neden güvende değiliz?  

***

Her an mayasızın biri çıkıp masum birine zarar verecek, canını yakacak, hayatına son verecek diye yüreğimiz ağzımızda geziyoruz. Bir önceki köşe yazımda yer vermiştim şimdi yine aynı konuyu ne yazık ki kaleme alıyorum. Ben yazarken hicap duyuyorum ama sorumlular utanmıyor.  

***

26 yaşında gencecik polis memuru bir kadın dün gece soysuzun biri tarafından görevinin başındayken öldürüldü.  19 yaşında 26 suç dosyası olan bir suç makinesinden bahsediyoruz. Yargı sistemi nasıl işliyor ben gerçekten bir vatandaş olarak çok merak ediyorum? Bu nasıl bir adalet? Bu nasıl bir adaletsizlik diye mi sormalıyım ya da?   

***

Bu işte bir terslik yok mu sizce de? Aklımızı, mantığımızı, vicdanımızı zorlayan bir sınır aşmasını görmüyor musunuz? Bir genç kadın görevi başında soysuzun biri tarafından öldürüldü. Ben birkaç kelimeyle bu durumun izahını yaparken üzüntüden kahroluyorum. Bundan sonra sıra kim de peki? Sırada öldürülecek olan masum kişi kim?  

***

Daha fazlasının yapılması gerekiyor. Adaletin yerine getirilmesi, bizlerin adalete olan inancımızın yerine getirilmesi için dişe dokunur yasaların getirilmesi gerekiyor. Sabıkalı suçluların dolup taştığı ülkemde hep birlikte çıkmaz bir sokaktayız ve hepimiz tehlike altındayız.  Sesimizi duyan var mı?