Haftaya başlarken geçen haftanın kapanış yazısı ‘AK PARTİ ANTALYA'DA ALG PATLAMASI OLDU!’ başlıklı yazımın devamı niteliğinde bir ilk bölüme yer vermek istedim.
Çünkü yazımda AK Parti İl Başkanı Ali Çetin’in açıklamaları ile SİYASETİN RENGİNİN değişeceğini iddia etmiştim. Öyle de oldu. Hem de yazım yayına girmeden değişim başladı!
Cuma günü, Başkan Çetin’in uzun süren sessizliği sonrası basın toplantısı ile yaptığı patlamanın epey yankı uyandıracağı aşikârdı. 


Birincisi tüm Antalyalıların sıkıntısı olan konularda Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e epey bir yüklendi. O yüklenmeler bilindik konular.
Trafik çilesinden ulaşıma, cep yakan su faturasına ve ardı arkası kesilmeyen şebeke arızalarına, Altın Portakal Film Festivali’nden namus sözüne, arıtma tesislerinden denize boşaltım ile çevre kirliliğine, rögar ve drenajların temizlenmemesi nedeniyle sel baskınına, sosyal medya belediyeciliğinden tutun da birçok konuya değinmişti Başkan Çetin.
Dahası var ama tekrar olmasın diye ele almadım. Bu kadar uzun sürede bu kadar konu bekler ve bir çırpıda birine yüklenirseniz sonucu elbette karşı PATLAMA olur. Öyle de oldu.
Önce Başkan Böcek sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Açıklamasında “Yenilgiyi hazmedemediler…” demiş. Ben bir yanlış aktarımı düzelteyim buradan.
Basın toplantısında “Antalya halkının tercihine saygı duyuyoruz. Bize yerelde muhalefet görevi verildi biz de bunu yapıyoruz” minvalinde cümleler kurdu Ali Çetin. Yani saygı duyduklarının altını çizdi.
Açıklamanın detaylarına girmeyeceğim. Benim asıl üzerinde durmak istediğim AK Parti İl Başkanı Ali Çetin’in açıklamaları ile SİYASETİN RENGİNİN hızlı bir değişime uğraması. Önümüzdeki günlerde bu renk daha çooookkk değişime uğrar.
Gelelim ikinci PATLAMAYA! Toplantıda Ali Çetin, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı BAMBUS KOYU için “EL KOYUYORUZ-ÇÖKÜYORUZ” ifadeleri için eleştirdi. Bir de Muratpaşa’nın çevre yolu ile Lara arasındaki farklı yüzünü gündeme getirdi.
Tabi ALG PATLAMASINDAN daha çok SİYASİ PATLAMA yapan Uysal uzun uzadıya anlaşılması güç farklı bir açıklama ile cevap vermiş eleştirilere.
Almış konuyu ihracata kadar götürmüş. Hatta mülteci meselesini ve hızlı tren konusu gündeme getirmiş. Ne alaka ise. Yahu sen önce yapılan eleştiriye adam gibi tane tane cevap ver de herkes anlasın ne yapmaya çalıştığını.
Ama yok senin derdin zaten başka. Senin hedefin gelecek seçimde BÜYÜKŞEHİR yani bir türlü deviremediğin BÖCEK’İN KOLTUĞU. Yoksa Muratpaşa senin umurunda bile değil.
Dedim ya “Antalya’da siyasetin rengi değişecek” diye vallahi yanılmadım. Bu hafta bu mevzu RAİNBOW’a (gökkuşağı, yağmurkuşağı, ebemkuşağı, eleğimsağma) dönüşürse şaşırmam.
Bakın; denizin üstüne baktığınızda pek farkına varılmaz, ancak alttan alta dalgalar oynamaya başlar ve bir anda deniz karışıverir. O ılıman sular gider ve bambaşka bir manzara ile karşılaşırsınız. 
İşte Antalya siyaseti de böylesine önemli bir dönemin öncesini yaşıyor. Siyaset sahnesi, önümüzdeki dönemde çok renk değişimine uğrayacak ve tartışmalar çok farklılaşacak.
----------------------
CHP’DE TÜZÜK DELİNDİ Mİ?

CHP’de kurultayla değişen tüzüğün mührü kurumadan delindiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. CHP Antalya Gençlik Kolları Başkanlığı için aday olan Avukat Semih Kocabaş ile Hakan Genbeş’in büyükşehir belediyesi çalışanı olmasının taze tüzüğe aykırı olduğu ileri sürüldü.

Manşet Iso 2024 09 15T184524.078
CHP'nin yeni tüzüğüne göre, büyükşehir sınırları içinde kalan ve nüfusu 20 binden fazla olan yerlerde partili belediyelerde çalışan kimseler, delege, il veya ilçe başkanı olamıyor. 
İşin garibi, Semih Kocabaş hem CHP'nin Kepez İlçe Gençlik Kolları Başkanı hem de ANET'te Yönetim Kurulu Üyesi.

Hakan Genbeş de büyükşehirde çalışıyor ve bir dönem Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanlığı’nı da yürütmüş ve adı 'BANKAMATİK MEMURU'na çıkmıştı.


Şimdi bu tartışma nereden çıktı diyenleriniz olabilir. Tartışmanın fitilini Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Genbeş’in adaylığı ateşledi. Kocabaş ise Genel Merkez’in desteğini arkasına almış!
Bir de Genbeş’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan'ın desteğini arkasına alması mevzusu var. 
Antalya’da siyasetin rengi öyle böyle değil ne ALG PATLAMASI ne de RAİNBOW! Bu renk değişimi farklı bir şey olacak. Patlamanın şiddeti ile çok testi kırılacak. Yeni yeni renkler ortaya çıkacak.