Yine günlerden 15 Temmuz. FETÖ’nün hain darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü. Bu tarih hem ülkemiz hem de bizim yani LİDER MEDYA ailesi için çok önemli bir gün. 
Ülkemiz için önemi büyük. Çünkü, 15 Temmuz 2016’da yaşanan FETÖ darbe girişiminin üzerinden tamı tamına 8 yıl geçmiş. Daha dün gibi. İnanın o günü hatırlarken tüylerim diken diken oluyor.


Evet bugün 15 Temmuz ve bizim için de önemi büyük bir gün. Çünkü,  LİDER MEDYA ailesi için bugünün anlamı daha farklı. Medya dünyasına ilk adımı attığımız gündür 15 Temmuz 2020. 
Yani LİDER GAZETESİ’NİN 4’üncü kuruluş yıl dönümü bugün. Ben yazımın ana konusu ile yani 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili birkaç satır yazmaya çalışacaktım. Fakat yaz yaz hep aynı şeyler.
Şöyle bir baktım her yer 15 Temmuz hain darbe girişimi ve kalkışması ile alakalı yazılarla ve haberlerle dolu. Önceki gün yani cumartesi günü sosyal medyada bir paylaşım dikkatimi çekti.
dnzyksl57 isimli bir kullanıcı, “...Bence Bambus Antalya’nın 15 Temmuz’udur” ifadeleri ile Antalya’da son birkaç gündür gündem olan BAMBUS Koyu veya plajı ile ilgili paylaşım yapmış. Vay anam vay.

Lider Haber 2024 07 15T004335.647
İşte bundan dolayı konumuz BAMBUS’u 15 Temmuz hain darbe girişimi ile eş tutup o hainliği meşrulaştıran ve bu minvalde BAMBUS ile ilgili yapılan çalışmayı onaylayan zihniyet.
Peki, madem öyle BAMBUS Antalya’nın 15 Temmuz’u, gelin o darbeci zihniyeti tek tek satır satır ele alalım. Kimin eteğinde hangi çakıl taşı varsa bir dökülsün. Dökülsün ve meydanda hangi TİYATROCU ve DARBESEVER zihniyet varsa görsün Muratpaşalı komşular!
Antalya’da yaşayan herkesin malumu Bambus, ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ statüsünde olan bir koy. 2015’te kaçak inşaatlar, ruhsatsız yapılar, denizden getirilen iş makineleriyle gündeme geldi. 

Lider Haber 2024 07 15T004403.497
Korunması gereken falezlerin demir profillerle kaplandığı, kayalıklara duvar örüldüğü ve koydaki plajın moloz doldurularak genişletildiği bir plaj haline getirilmişti. Şükür onlar kaldırıldı.
Ancak geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, plajı 8 Kasım 2022’de ihaleye çıkardı. Muratpaşa Belediyesi’nin de girdiği ihaleyi bir şirket kazandı. Sonra açılan dava ile ihaleye ‘Yürütmenin Durdurulması Kararı’ verdi mahkeme. Konu Bölge İdare Mahkemesi’nde şu an.
Tabi bu bölgede tek koy ve plaj BAMBUS değil. Belediyenin de işlettiği 2 plaj dahil bir sürü plaj var. Hatta bu iş öyle bir hal aldı ki ÖN İZİN adı altında alınan belgelerle o canım falezler TALAN edildi. Herkes ÜÇ MAYMUNU oynadı.

Lider Haber 2024 07 15T004422.141
Ta ki 15 gün önce Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, Antalya Valisi Hulusi Şahin ile yaptığı görüşmeden sonra, “BAMBUS’A HALK ADINA EL KOYUYORUZ, ÇÖKÜYORUZ...” ifadeleri ile plaja yönelik yaptığı eylemlere kadar.
Sonra; buraya iş makineleri sokulup BAMBUS’taki ağaçlar kesildi, çevre düzenlemesi adı altında falezlerin üzerine ASFALT döküldü, parke taşları döşenip yürüyüş yolu açıldı, platform konup denize giriş noktası oluşturuldu.

Lider Haber 2024 07 15T004416.498
Bu işlemler sırasında ihalesi durdurulan firma ise BAMBUS’a giriş noktasına araçlarını koyarak belediyenin daha ileri gitmesini engellemeye çalıştı. Ama herkes o bölgenin hisseli olduğu ve kamulaştırma yapılmadan çivi dahi çakılamayacağını göz ardı etti. Hissedarların başvuruları sümen altı edildi.
Hani dnzyksl57 isimli bir kullanıcı demişti ya “Bambus Antalya’nın 15 Temmuz’udur” diye. Tıpkı buna benzer bir çalışma da Başkan Ümit Uysal’dan geldi. Plajı 15 Temmuz’da halkın kullanımına açacaklarını afişlerle duyurdu.
BAMBUS meselesi siyasi mecranın da gündemi oldu. Önce Muratpaşa Meclisi’nde tartışıldı sonra da başka alanlarda. Bir AK Parti, bir Başkan Uysal açıklama yaptı. Sonra Uysal, partileri tek tek arayarak buranın Muratpaşa’ya verilmesi için destek istedi.
AK Parti İl Başkanı Ali Çetin’in, “Bambus’un kamuda kalmasından yanayız. Belediyenin yanı sıra valilik de bu konuda rol alabilir. Valiliğin bir projesi var” sözleri Uysal’ın BAMBUS darbesine DESTEK verdiği şeklinde piyasaya sürüldü. Aslında öyle bir şey yoktu.

Lider Haber 2024 07 15T004429.664
Ümit Uysal baktı olacak gibi değil, geçtiğimiz cuma günü, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Antalya 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu bize tahsis etti” cümleleri ile Vali Şahin ve AK Parti’ye teşekkür mesajı yayınladı.
Ben de bu konuyu sordum soruşturdum. Yazılı bir tahsis yazısı olup olmadığını irdeledim. Belediyenin ilgili birimleri, “Sözlü tahsis yapıldı. Yazısı hafta içi çıkacak” gibi acayip bir cümle kullandılar. Hayatımda ilk defa gördüğüm bu durumun aslında uydurma olduğunu devletin ilgili birimlerinden öğrendim.
Unutmadan. Uysal, çocukken BAMBUS önünde KARPUZ sattığını söylemişti. Sordum bölge insanına. O dönem böyle bir olayın olmadığını iddia ettiler. Zaten Uysal’ın Kahramanmaraş’ta doğup, liseyi İzmir’de okuduğu da bir gerçek!
Tabi bu arada AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığı da yaşanan bu enteresan gelişmenin ardından zehir zemberek bir açıklama yaptı. Açıklamada, olmamış bir tahsisi olmuş gösteren Ümit Uysal’ın sağlığından endişe ettikleri ifade edildi.
Lakin kafasına BAMBUS’U takıp bölgedeki gerçekleri görmezden gelen Başkan Uysal cumartesi günü çoğunluğu bürokratları olmak üzere yaklaşık 50 kişiye dondurma ikram edip BAMBUS’TAN denize dalarak sezonu açtı. Muradına erdi mi bilinmez. Ama bilinen bir gerçek var hukuksal süreç ve valiliğin çalışması devam ediyor.
İşte bu süreç böyle. Birileri çıkıp 15 Temmuz hain darbe girişimi ile durumu eş tutsa da, birileri burayı 15 Temmuz’da açmaya kalkışsa da gerçekler var. Biz hem darbecileri, hem bu zihniyeti destekleyenleri UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ!