Önceki gün Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin anahtar teslim törenine katılmak üzere Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel öyle bir laf etti ki "oldu mu şimdi” denecek türdendi adeta. Ettiği o laf gecikmeli de olsa evlerine kavuşan insanların sevincini bile gölgede bıraktı.

***

“Aday gösterildiğinde söylediklerini sadece annem bana söylemişti…”

Bu sözleri geçtiğimiz hafta CHP'nin yaşadığı kısır çekişmelerin ve izlenen bazı yanlış politikaların partiyi iktidar hayalinden uzak tuttuğunu belirterek adeta çoban ateşi yakan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a söyledi.

***

Ümit Uysal'ın uyarılarını dikkate alırsın, almazsın o elbette parti içerisinde konuşulup değerlendirilecek bir konu. Ancak adaylık zamanına kadar giderek geçmişi karıştırmak Uysal'ın ortaya attığı yanlışları düzeltir mi?

***

Elbette düzeltmez hatta düzeltmediği gibi "Demek ki Ümit Uysal'ın dile getirdiği ve kamuoyu ile paylaştığı konular doğru ki, Özgür Özel onlara verecek cevap bulamadığı için geçmişi karıştırıyor,  gündem değiştirmeye çalışıyor” diye de algılanabilir.

***

Ancak geçmişte siyaset te yapmış bir kişi olarak iki kişi arasında hem de adaylık döneminde konuşulan konuları açıklamaya kalkmak benim karakterimde olmaz. Hiç bir siyasetçinin de karakterinde böyle durumlar olmamalı. Olabilir; o günün şartlarında öyle bir konuşma yapılmış olsa bile bu çıkıp açıklanır mı hiç? Hangi raconda var böyle bir durum?

***

Bundan sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile konuşanlar artık çok dikkatli davranırlar. İş birliği yapmaya kalkanlar da kılı kırk yarar. Çünkü bu örnek asla gözlerimin önünden gitmez.

***

Mesela bir ittifak yapılarak seçimlere girme durumu olsa o parti nasıl güvenecek size? Yahu burada konuştuklarımızı yarın kötü olursak çarşaf çarşaf ortaya serebilir düşüncesine kapılır ve asla beraber yol yürümezler.

***

Haksız mıyım?