Geç kalınmış bir teşekkür yazısıyla merhabalar diliyorum. Mesleğim gereği çok fazla şehir dışı seyahati yapmak durumunda kalıyorum. Hal öyle olunca da konaklama yaptığım yerler oluyor tabi. Bu konaklama yerleri bazen bir otel, bazen bir öğretmenevi, bazen ise akraba, eş, dost evleri oluyor. Gittiğim şehre göre konaklama yerim değişebiliyor... 
***
Eğer gittiğim yerde aile ortamında değil de bir otel ya da farklı bir konaklama merkezinde kalacaksam bir kadın olarak özen gösterdiğim temel kurallarım oluyor. Kalacağım yerin güvenilir olması en başta gelirken sonrasında hijyenik olması ve merkeze yakın olması gibi önceliklerim söz konusu oluyor. 
***
Neyse ki bugüne kadar kaldığım hiçbir yerde sorun yaşamadım lakin bir yer var ki sorun yaşamadığım gibi birkaç gün kaldığım yerden ayrılırken bir ailenin yanından ayrılır gibi sevgiyle ayrıldım, güzel dileklerle uğurlandım.  Geç kalınmış bir teşekkür yazısı diye başta söylemiştim şimdi yürekten teşekkürlerimi sunarak kaldığım yerle ilgili güzel anılarımı paylaşmak istiyorum.  
***
Yer: Antalya Korkuteli Öğretmenevi. Korkuteli Öğretmenevi Kurum Müdürü Varol Tarakçı ve Müdür Yardımcısı Ali Özcan başta olmak üzere öğretmenevinin çalışan personellerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dediğim gibi bir gecelik de olsa birkaç günde olsa konaklama yapacağımız yerler hiç şüpheniz ki herkes için önemlidir. Biz kadınlar için ise bu önem fazlasıyla arz etmektedir. 
***
Korkuteli Eğitim Şenliği kapsamında gitmiş olduğum süreçte birkaç gün öğretmenevinde kalmıştım. İçeri girdiğim ilk andan itibaren güler yüzle karşılanmam, samimiyet ve içtenlikleriyle evimdeymiş hissini bana yaşatmış olmaları benim için inanılmaz bir duyguydu. İnsan kendini bir yere ait hissettiği an huzurlu oluyor çünkü... 
***
Eğitim şenliği döneminde ilçe dışarıdan gelen şair, yazar, müzisyen, eğitimci misafirlerin de olması nedeniyle öğretmenevi kalabalıktı. Kurumun bahçesi; bir araya gelen misafirlerin çay, çekirdek, tatlı ve Korkuteli’nin meşhur dondurma ikramıyla hoş sohbetlere ev sahipliği yapıyordu. Müdür Varol Bey ve Müdür Yardımcısı Ali Özcan Bey’in de dahil olduğu bahçe sohbetlerinde çok değerli anlar yaşayıp o ilçeye dair bilgiler ve yeni dostluklar edinmiştik. 
***
Sizleri bilmem ama bir yazar olarak girdiğim her yeni ortam, tanıştığım her yeni insan benim için bir kaynaktır. Hayatın akışında yaşadığım her an kalemime ayna tutuyor. Bu yazımda olduğu gibi... Bir tesisin sadece ticari amaçlar üzerine kurulmamış olması o yerin gerçek yüzünü gösterir bana... Bu ister özel bir okul olsun, ister özel bir hastane olsun, isterse bir kafe ya da herhangi bir işletme olsun. 


***
Her nereye hangi ihtiyacınızı karşılamak için girerseniz girin o ilk adımı attığınızda karşı tarafla yapmış olduğunuz o ilk görüşmeden itibaren o yerin atmosferi ve enerjisiyle herkes kendi niyetini belli ediyor zaten. Hele bir de bölgede hizmet veren bir ya da sayılı yerlerden biriyseniz niyetinizi belli etme konusunda hiç kaçışınız yok demektir. Nitekim öyle de... 
***
Kalmış olduğum süre boyunca evimdeymişim gibi ağırlanmaktan, güvenilir ve hijyenik bir ortamda kalmaktan, hizmet kalitesinin yüksek olduğu bir yerde konaklamanın mutluluğuyla Korkuteli Öğretmenevi’nden ayrıldım. 
***
Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak başta olmak üzere Korkuteli Öğretmenevi Kurum Müdürü Varol Tarakçı ve kurumun kıymetli personellerine yürekten teşekkür ediyorum.